ADMITERE UMF IAȘI 2019. Test grilă la examen

admitere 2019
admitere 2019

ADMITERE UMF IAȘI 2019. În 2019 s-au înscris cu 10% mai mulţi candidaţi (2380) la concursul de admitere la UMF Iaşi, comparativ cu anul trecut (2150), iar în 2018 au fost cu 6% mai mulţi decât în 2017 (2022).

La sfârşitul perioadei de înscrieri, situaţia din acest an se prezintă astfel:

La Medicină sunt 1114 de dosare valide (concurenţă de 3.71/loc bugetat şi 2,33/total locuri), la Asistenţă Medicală Generală - 376 (concurenţă de 6.84 /loc bugetat, 2,01/total locuri), la Nutriţie şi Dietetică - 54 (concurenţă de 5.40/loc bugetat şi 1,17/total locuri ), la Medicină Dentară - 324 (concurenţă de 3,64/loc bugetat şi 2,04/total locuri), la Tehnică Dentară - 95 (concurenţă de 2,79/loc bugetat şi 1,30/total locuri), la Farmacie - 93 (concurenţă de 0.94/loc bugetat şi 0,51/total locuri), la Bioinginerie medicală - 130 (concurenţă de 2.03/loc bugetat şi 1,59/total locuri), iar la Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare - 194 (concurenţă de 2,62/loc bugetat şi 1,72/total locuri).

În total au fost validate 2380 de dosare

"La aproape toate specializările concurenţa este mai mare decât anul trecut, fapt care nu poate decât să ne bucure şi îi asigur pe toţi cei care au ales Universitatea noastră că nu vor regreta această opţiune. În continuare Medicina se află într-un trend ascendent, dar şi la Asistenţă Medicală Generală, Nutriţie şi Dietetică, Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare şi Bioinginerie Medicală concurenţa pe locurile bugetate este mai mare. La Farmacie ne confruntăm cu aceeaşi situaţie delicată, care se regăseşte la toate UMF-urile din ţară. Lipsa de interes pentru această specializare este un fenomen care nu ţine de calitatea actului educaţional şi sper ca această situaţie să-şi găsească rezolvarea, pentru că societatea are nevoie de farmacişti bine pregătiţi. Le doresc succes tuturor candidaţilor!", a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi.

Repartiţia pe săli a candidaţilor


- Specializarea Medicină
- Specializarea Asistenţă medicală generală
- Specializarea Nutriţie şi dietetică
- Specializarea Medicină dentară
- Specializarea Tehnică dentară
- Specializarea Farmacie
- Specializarea Bioinginerie medicală
- Specializarea Balneo-fiziokinetoterpie şi recuperare

Identificarea sălii de concurs


Candidaţii vor putea identifica sălile de concurs marţi, 23 iulie 2019, între orele 18.00-21.00

Numărul de locuri


Candidaţii din acest an la concursul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi vor concura pe 725 de locuri bugetate distribuite astfel:
- 300 la Medicină,
- 55 la Asistenţă Medicală Generală,
- 10 la Nutriţie şi Dietetică,
- 89 la Medicină Dentară,
- 34 la Tehnică Dentară,
- 99 la Farmacie,
- 74 la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare
- 64 la Bioinginerie.

În plus, sunt puse la dispoziţia elevilor din mediul rural 19 locuri (2 - Medicină Dentară, 4 - Tehnică Dentară, 6 - Farmacie, 5 - Asistenţă Medicală Generală şi 2 - Nutriţie şi Dietetică), 6 locuri pentru romi (2 - Medicină, 1 - Asistenţă Medicală Generală, 1 - Medicină Dentară, 1 - Tehnică Dentară şi 1 - Farmacie) şi 34 locuri pentru români de pretutindeni.

Numărul de locuri cu taxă în lei este de 597, repartizate astfel:


- 178 la Medicină,
- 132 la Asistenţă Medicală Generală,
- 36 la Nutriţie şi Dietetică,
- 70 la Medicină Dentară,
- 39 la Tehnică Dentară,
- 85 la Farmacie,
- 39 la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare
- 18 la Bioinginerie.

Studenţii internaţionali au la dispoziţie 624 de locuri pe cont propriu valutar.

Testul grilă


Testul grilă: 24 iulie 2019, între orele 10.00-13.00

Accesul candidaţilor în sălile de examen se va face miercuri, 24 iulie 2019, între orele 8.30 - 9.00, pe baza buletinului / cărţii de identitate / paşaportului, în termen de valabilitate şi a legitimaţiei de concurs. Candidatele căsătorite trebuie să prezinte şi certificatele de naştere şi de căsătorie.

Susţinerea testului grilă se va desfăşura miercuri, 24 iulie 2019, între orele 10.00-13.00.

Pentru completarea grilei, candidaţii vor folosi markerele negre pe care le vor primi în sală de la comisie.

În timpul concursului candidaţii nu au voie să aibă obiecte de scris de orice fel, altele decât cele date de organizatori, hârtii albe sau scrise, publicaţii de orice fel, telefoane mobile sau orice alt tip de aparatură de comunicare, ceasuri de rnână, pagere, i-phone, genţi, materiale didactice de orice fel etc. Cei care intră in sală cu astfel de obiecte precum şi cu materiale docurnentare au obligaţia să le depoziteze într-un loc special, indicat de şeful de sală înainte de aducerea caietelor cu intrebari, unde nu vor avea acces până la terminarea concursului.

Candidaţii care au ca disciplină de concurs Chimie organică, Fizică sau Matematică vor primi de la Comisia de admitere, la intrarea în sala de concurs, un minicalculator neprogramabil. Acesta va fi returnat comisiei la sfârşitul concursului, odată cu predarea tezei. (anunţ în format pdf)

Scanarea tezelor în faţa candidaţilor şi comunicarea punctajelor va avea loc după finalizarea testului grilă.

Disciplinele de concurs sunt următoarele:


- pentru specializările Medicină şi Medicină Dentară: Biologie clasa a XI-a (Anatomia şi Fiziologia omului) - obligatoriu şi Chimie organică sau Fizică - la alegere

- pentru specializarea Farmacie: Chimie organică - obligatoriu şi Biologie vegetală sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia şi Fiziologia omului) - la alegere

- pentru specializările Asistenţă Medicală Generală, Tehnică Dentară, Nutriţie şi Dietetică: la alegere între Biologie clasa a XI-a (Anatomia şi Fiziologia omului) sau Chimie organică

- pentru specializarea Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, Biologie clasa a XI-a (Anatomia şi Fiziologia omului)

- pentru specializarea Bioinginerie - la alegere între Matematică sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia şi Fiziologia omului)

Ponderea subiectelor la prima vedere la concursul de admitere, sesiunea iulie 2019, va fi de 50%.

Candidaţii care au ca disciplină de concurs Chimie organică, Fizică sau Matematică vor primi de la Comisia de admitere, la intrarea în sala de concurs, un minicalculator neprogramabil. Acesta va fi returnat comisiei la sfârşitul concursului, odată cu predarea tezei.

Cazare în timpul admiterii


Pentru perioada admiterii, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi pune la dispoziţie 60 de locuri de cazare în căminele E5 şi 1 Mai B. Tariful de cazare este de este de 50 lei de persoană pe zi.

Cererile de cazare se depun la Serviciul Facilităţi Studenţi (str. Gheorghe Asachi nr.14, Cămin E5, parter) în perioada înscrierilor pentru concursul de admitere (15-19 iulie), în intervalul orar 9.00 - 15.00.

Reamintim că pentru concursul de admitere la studii universitare de licenţă, pentru sesiunea iulie 2019, depunerea dosarelor are loc în perioada 15-20 iulie, iar pe 24 iulie candidaţii vor susţine testul grilă, cu durata de trei ore, pentru ocuparea locurilor subvenţionate de la bugetul de stat şi a locurilor cu taxă în lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0