Admitere la medicină. Variante pentru defăşurarea examenului

Viorel Jinga, rectorul UMF Carol Davila, a declarat marți că așteaptă un răspuns din partea lui Raed Arafat pentru a stabili locul în care se va desfășura examenul și că ar prefera Arena Națională, pentru că acolo ar putea încăpea toți cei aproximativ 3.500 de candidați și profesori supraveghetori. 

Examenul de admitere la UMF "Carol Davila" va avea loc duminică, 26 iulie, iar conducerea universității are mai multe variante pentru locul în care să se desfășoare examenul: sediul UMF, al SNSPA, iar principalele opțiuni - Arena Națională și Romexpo, a declarat rectorul Viorel Jinga. Examenul s-ar desfășura în tribunele stadionului, iar UMF vrea să comande pentru candidați măsuțe de carton la prețul de 4,5 euro bucata.

"Luăm în calcul Arena Națională, săli din Romexpo, Universitatea noastră, cu amfiteatrele și sălile de curs, Universitatea București și SNSPA. Dacă ni se va permite organizarea examenului pe Arena Națională, cu peste 3.000 de participanți, ar fi mai simplu pe stadion. Așteptăm să ni se spună câți vor putea intra pe stadion și în funcție de asta vom folosi și celelalte amplasamente luate în calcul, cu respectarea distanței de 2 metri și cu un grafic bine stabilit. (...) Avantajul pe stadion este că, fiind în aer liber, nu va fi nevoie de mască (...)", a declarat rectorul UMF București, potrivit romaniatv.net.

În cazul în care va fi aleasă Arena Națională, candidații ar urma să susțină examenul în tribune, la măsuțe din carton pe care UMF vrea să le comande la o fabrică din Iași, la un preț de 4,5 euro. În cazul susținerii examenului la Arena Națională, acesta ar începe la ora 8.00, din cauza căldurii, iar la Romexpo, la ora 9.00.

Admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" din Cluj

De asemenea, Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" din Cluj a anunțat marți calendarul admiterii:

- 10-20 iulie - înscrierea candidaților

- 22-23 iulie- verificarea dosarelor și validarea înscrierii

- 23 iulie- afișarea listelor cu candidați

- 25 iulie - examen scris de admitere la: Farmacie, Asistență Medicală Generală, Radiologie și Imagistică, Balneo - Fiziokinetoretapie, Tenică dentară, Nutriție și Dietetică

- 26 iulie - examen scris de admitere la Medicină și Medicină Dentară.

- 27-28 iulie - afișarea rezultatelor

- 29 iulie- afișarea rezultatelor finale, după contestații

"Am decis să organizăm examenul de admitere în varianta clasică, după ce ne-am consultat și cu rectorii celorlalte universități de medicină și farmacie din țară, pentru că acesta reprezintă o probă complexă de evaluare a cunoștințelor candidaților. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile din domeniul sănătății și dorim să le oferim cele mai bune condiții, atât la examenul de admitere, cât și pe parcursul anilor de studiu", a declarat Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF "Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel