Situație fără precedent. DNA oprește tipărirea diplomelor de Bac

Absolvenții de liceu care au luat Bacalaureatul nu știu când își vor primi diplomele. Direcția Națională Anticorupție a oprit tipărirea lor. Situația este fără precedent. Absolvenții de liceu au nevoie de diplome pentru a se înscrie la facultate. 

UPDATE: Ministerul Educației a transmis, printr-un anunț, duminică după-amiază, că adeverințele pot fi ridicate de luni și sunt valabile și în străinătate. 

DNA verifică Ministerul Educaţiei Naţionale de mai multe luni. Procurorii vor să știe cum a fost posibil ca, timp de mai bine de două decenii (1991-2013), o singură firmă privată să tipărească diplomele de Bacalaureat, potrivit Digi 24. 

ADMITERE FACULTATE 2014: ASE scoate la concurs peste 5.500 de locuri 

Contactul anual de tipărire a diplomelor este de jumătate de milion de euro, pentru care nu s-ar fi făcut licitație, ci doar încredințări directe. 

Procurorii DNA au început urmărirea penală in rem pentru corupţie şi evaziune fiscală. Urmarea: Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit că diplomele nu vor mai fi tipărite, iar elevii de liceu vor primi doar adeverinţe care atestă că au trecut examenul vieţii.

ADMITERE FACULTATE 2014. TOP FACULTĂȚI neglijate, care aduc SALARII de mii de euro

Ancheta dă peste cap planurile celor care vor să devină studenți peste graniţe. Ei au nevoie de diplomele tipărite pentru a-şi putea înscrie dosarele, acte care nu pot fi obţinute. Ei și-ar putea tipări diplomele la Imprimeria Naţională, însă este nevoie de o serie de hotărâri de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel