EXCLUSIV  ADMITERE ASE 2021, calendar și pași. Dosarele se depun online. Rectorul Istudor, informații complete

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Nicolae Istudor, rectorul ASE, a făcut anunțul despre admitere, în exclusivitate pentru DC NEWS.

"În primul rând, absolvenții de liceu trebuie să cunoască faptul că noi avem și un call center, avem șase studenți care se ocupă în ideea de a da răspunsuri la toate solicitările care vin telefonic. Am zis că studenții sunt cei mai potriviți pentru că ei se înțeleg mai bine. I-am inclus prin voluntariat și să știți că relația noastră, a conducerii, cu studenții, e o relație foarte bună.

Avem studenți buni și ei vin cu propuneri foarte bune pentru instituție.

După ce finalizăm înscrierea care reprezintă un dosar pe care noi va trebui să-l arhivăm, urmează să citim eseurile motivaționale și vreau să vă spun că este o probă eliminatorie. Fiecare candidat depune un eseu motivațional. O primă întrebare, "de ce alege Academia de Studii Economice", iar copiii sunt inventivi, au fel de fel de păreri. Cine i-a stimulat să vină către ASE și să știți că pe prima poziție avem prietenii.

Procentul de calcul pentru admitere

Acum, după ce se evaluează eseul motivațional și constatăm că într-adevăr este un eseu care merită să fie admis, mergem la etapa a doua în care ierarhizăm studenții după două criterii: media la BAC, care înseamnă 70% din media finală și media din timpul anilor, 30%.

La programul de Masterat, unde admiterea va fi mai târziu, pe 22 iulie, acolo vom avea 60% media de licență și 40% un test care se susține online, de data aceasta pe bază de grile.

La doctorat, avem o formă de admitere prin interviu, pentru că este totuși un domeniu de cercetare și va trebui să-i ascultăm pe candidați să vedem cum gândesc un program de cercetare pe o temă aleasă dinainte.

Am stabilit un prim clasament, apoi urmează singura etapă în care va trebui să se vină fizic să se depună diplomele în original, pentru că vrem să consolidăm locurile la buget. După care afișăm lista finală, undeva pe final de iulie, când copiii vor ști clar la cel facultate au intrat și sub ce formă, finanțare la buget sau finanțare la taxă.

Pentru admiterea la licență nu este examen, este un eseu motivațional", a declarat Nicolae Istudor, rectorul ASE, în exclusivitate pentru DC NEWS.

 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel