Admitere Academia Forţelor Aeriene. Cea mai mare medie

Studenti
Studenti

Un număr de 159 de studenţi au început luni anul I la Academia Forţelor Aeriene ''Henri Coandă'' din Braşov, media cea mai mare la admitere fiind obţinută de Cardoş Maria Teodora din Satu-Mare - 9,97 - la specialitatea meteorologie.

Ea a declarat că a venit la Academia Forţelor Aeriene Henri Coandă la recomandarea colegilor de la Liceul militar din Alba Iulia, pe care l-a absolvit, dar şi pentru că îi place uniforma militară.

Mi-a plăcut uniforma şi am înţeles că specializarea pentru care am optat, meteorologia, este foarte căutată. Sunt de două săptămâni în academie, a fost o perioadă dificilă, am participat la instrucţia de front, o experienţă frumoasă, dar grea, şi sper să fac faţă tuturor provocărilor din următorii ani de studenţie, a afirmat studenta.

Studenţii anului I sunt în proporţie de 50% absolvenţi ai învăţământului militar, iar 50% vin de la liceele civile, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei de învăţământ, maiorul Alexandru Roman. Comandantul şi rectorul Academiei Forţelor Aeriene Henri Coandă, comandor cof.univ.dr. Gabriel Răducanu, le-a adresat bun-venit studenţilor de anul I, adăugînd că împreună cu studenţii din anul II şi III şi cu cei de la programele universitare de masterat vor fi cei care vor conduce peste câţiva ani Forţele aeriene române.

Cei 159 de studenţi se pregătesc în următoarele specializări: aviaţie naviganţi pilot de avion; aviaţie naviganţi piloţi elicoptere pentru MAI; controlor trafic aerian; controlor trafic nenaviganţi; artilerie şi rachete antiaeriene forţe aeriene şi forţe terestre; radiolocaţie; război electronic în aviaţie şi apărare antiaeriană; meteorologie.

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2018-2019 s-a încheiat cu defilarea tuturor celor 485 de studenţi ai instituţiei de învăţământ superior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel