Admitere Academia de Poliţie. Cinci candidaţi pe un loc

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Aproximativ 3.000 de candidaţi s-au înscris la concursul de admitere în Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti, organizat în acest an, informează duminică Ministerul Afacerilor Interne.

Admitere Academia de Poliţie. Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, pentru anul universitar 2020 - 2021 au fost aprobate 578 de locuri pentru a fi scoase la concurs, repartizate pe facultăţi, forme de învăţământ, bugetate sau cu taxă de şcolarizare.

Etapa de recrutare a candidaţilor de către structurile de resurse umane ale inspectoratelor de poliţie judeţene s-a încheiat.

Până la această dată, toţi candidaţii înscrişi au susţinut inclusiv evaluarea psihologică, în baza unei planificări a Centrului de Psihosociologie al MAI.

Admitere Academia de Poliţie. Pentru cele 138 de locuri din cadrul Facultăţii de Poliţie, atât pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, cât şi pentru frecvenţă redusă, s-au înscris 997 de candidaţi.

Pentru cele 350 de locuri destinate Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative, specializarea Drept, s-au înscris 1.230 de candidaţi atât pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, cât şi pentru frecvenţă redusă pentru care se percepe taxă de şcolarizare.

În acest an, pentru Facultatea de Poliţie de Frontieră au fost aprobate 25 de locuri pentru care candidează 253 de persoane.

Pentru cele 25 de locuri repartizate Facultăţii de Jandarmi s-au înscris 288 de candidaţi, iar pentru cele 40 de locuri scoase la concurs de Facultatea de Pompieri s-au înscris 156 de candidaţi, dintre care 12 femei.

Candidaţii vor susţine proba eliminatorie de evaluare a performanţei fizice în perioada 24 - 29 august, iar în zilele de 1 şi 2 septembrie este planificată proba de evaluare a cunoştinţelor.

De asemenea, pentru prima dată, în acest an, candidaţii sunt repartizaţi pe şapte centre zonale pentru susţinerea probelor eliminatorii ale concursului, în funcţie de arondare:

*** Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" pentru candidaţii din Bucureşti şi judeţele Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea, precum şi candidaţii la frecvenţă redusă, candidaţii ANP şi candidaţii MApN pentru proba de verificare a cunoştinţelor;

*** Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina pentru candidaţii din judeţele Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea;

*** Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca pentru candidaţii din judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu;

*** Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" Oradea pentru candidaţii din judeţele Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş;

*** Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgăşani pentru candidaţii din judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea;

*** Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi "Petru Rareş" Fălticeni pentru candidaţii din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui;

*** Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldeşti pentru toţi candidaţii înscrişi la Facultatea de Pompieri.

Repartizarea şi planificarea candidaţilor pentru susţinerea fiecărei probe eliminatorii se realizează de către Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", iar informaţiile vor fi postate atât pe site-ul instituţiei de învăţământ, cât şi pe site-urile celorlalte centre zonale.

Rezultatele finale ale candidaţilor admişi pe cele 578 de locuri vor fi afişate pe site-ul Academiei de Poliţiei în perioada 24 - 26 septembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2023 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1