Admitere 2021 la Universitatea de Vest din Timișoara, sesiunea de vară. Număr de locuri

Marilen Pirtea, rectotul UVT
Marilen Pirtea, rectotul UVT

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este un centru de atracție al educației superioare tot mai important. Fără să fie cea mai mare, dar nici cea mai veche instituție de învățământ superior din România, cu siguranță UVT este cea mai dinamică. Peste 16.000 de studenți, dintre care mai mult de 1.000 de studenți internaționali, alături de 800 de cadre didactice, cercetători și specialiști, UVT oferă cel mai dezvoltat set de opțiuni pentru studiile universitare, în cea mai importantă universitate comprehensivă din vestul României.

La nivel național, UVT este cotată în metarankingul academic românesc pe a patra poziție, un clasament recunoscut care include în analiză 97 de universități active din România (54 publice şi 43 private) dintre care doar 28 (toate publice) au fost apreciate ca având vizibilitate și prezență internațională. La nivel internațional, UVT este clasată în majoritatea rankingurilor academice cu vizibilitate, dintre acestea fiind foarte importantă prima poziţie la nivel naţional în Research Rank (sub-topul dedicat zonei cercetării), potrivit rezultatelor Round University Ranking 2021.

Elevii de performanță, motivați și orientați spre un parcurs educațional cu rezultate la superlativ, pot beneficia de facilități și oferte diversificate prin înscrierea la Universitatea de Vest din Timișoara, constând în subvenții și burse, integrarea în proiecte de cercetare, facilitarea participării la conferințe naționale și internaționale, flexibilitate pentru personalizarea unui traseu educațional prin alegerea disciplinelor și a celorlalte activități didactice și de cercetare din cadrul altor facultăți, dar și cazare și acces cu abonament la bibliotecă, acces la bazele sportive și la seria de evenimente speciale pe care UVT le organizează.

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Universitatea de Vest din Timișoara a traversat cu bine lunile de pandemie mizând pe digitalizare, dar și pe puterea rețelelor universitare și pe coeziunea europeană universitară, pentru că în pandemie s-a dezvoltat atât proiectul „UNITA – Universitas Montium”, o rețea universitară europeană formată din șase instituții de învățământ superior aflate în cinci țări de limbi romanice, sau aderarea noastră la rețeaua „EUnivercities”, cât și proiectul Alianței Timișoara Universitară „ATU”. Ne aliniem acum toate resursele și disponibilitățile pentru noua sesiune de admitere, din vara 2021, cu un plus de locuri fără taxă la ciclul de licență și la cel de masterat și doctorat, însumând peste 10600 de locuri, dintre care 3700 finanțate de la bugetul de stat. Îndemnul „Become Your Best” devine realitate, dându-i fiecărui tânăr talentat șansa de a-și maximiza potențialul.”

Procesul de admitere - tot mai aproape

A mai rămas foarte puțin timp până când aspiranții la studii universitare pot începe oficial procesul de admitere la UVT, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea candidaților mai facilă. Până atunci, elevii se pot informa despre toate oportunitățile pe care UVT le oferă, găsind informațiile de interes pentru ei pe site-ul UVT dedicat procesului de admitere.

Dacă și tu îți dorești să fii, începând cu anul următor, student la cea mai mare instituție de învățământ superior comprehensivă din regiunea de vest a României și vrei să fii printre primii care află când va fi deschisă platforma de depunere a dosarelor, lasă-ne AICI o adresă de e-mail și te vom ține la curent.

Ca o o premieră, toate categoriile de locuri finanțate public (numite și „fără taxă”) sunt în acest an suplimentate, cumulând cel mai mare număr total al locurilor din ultimii ani.

În ciclul de studii universitare de licență, cele 2.300 de locuri fără taxă sunt repartizate după cum urmează:

- Facultatea de Arte și Design – 119;

- Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie – 172;

- Facultatea de Drept – 138;

- Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor – 521;

- Facultatea de Educație Fizică și Sport – 98;

- Facultatea de Fizică – 67;

- Facultatea de Litere, Istorie și Teologie – 324;

- Facultatea de Matematică și Informatică – 239;

- Facultatea de Muzică și Teatru – 78;

- Facultatea de Sociologie și Psihologie – 250;

- Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării – 198;

- la nivelul UVT, pentru candidații de etnie romă – 15;

- la nivelul UVT, pentru candidații din medii socio-economice defavorizate/proveniți din sistemul de protecție socială/centre de plasament – 15;

- la nivelul UVT, pentru candidații absolvenți ai liceelor din mediul rural – 66;

În ciclul de studii universitare de masterat, cele 2.500 de locuri fără taxă sunt repartizate astfel:

- Facultatea de Arte și Design – 71;

- Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie – 105;

- Facultatea de Drept – 68;

- Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor – 371;

- Facultatea de Educație Fizică și Sport – 62;

- Facultatea de Fizică – 56; Facultatea de Litere, Istorie și Teologie – 170;

- Facultatea de Matematică și Informatică – 139;

- Facultatea de Muzică și Teatru – 45;

- Facultatea de Sociologie și Psihologie – 145;

- Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării – 93;

- la nivelul UVT, pentru candidații de etnie romă – 5;

- la nivelul UVT, pentru candidații din medii socio-economice defavorizate/proveniți din sistemul de protecție socială/centre de plasament – 20;

- pentru programele de studii universitare de masterat didactic – 50.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel