Admitere 2018. Universitatea Bucureşti, informaţii

Universitatea Bucuresti
Universitatea Bucuresti

Peste 7.400 de locuri puse la dispoziţie, la admiterea 2018, de Universitatea Bucureşti. 

Universitatea din București pune la dispoziția absolvenților de liceu, licență și master, la admiterea din acest an, un număr de peste 7.400 de locuri la buget.

Pentru programele de licență și master, înscrierile la facultățile Universității din București se desfășoară în perioada 6 — 26 iulie 2018, iar data limită de afișare a rezultatelor este 29 iulie 2018. În schimb, pentru programele de doctorat, perioada de înscriere este cuprinsă între 3 și 20 septembrie 2018.

Este important de precizat faptul că fiecare facultate are propriul calendar, cuprins în perioada mai sus-menționată. Datele pot fi consultate de toți cei interesați pe website-urile facultăților.

Pentru studiile universitare de licență, Universitatea din București pune la dispoziție un număr de 4.250 de locuri bugetate. Astfel, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine oferă 446 de locuri, Facultatea de Chimie 134 de locuri, iar Facultatea de Filosofie, 98. De asemenea, Facultatea de Fizică pune la dispoziția candidaților un număr de 129 de locuri, Facultatea de Drept 273 de locuri, iar Facultatea de Istorie 185 de locuri. Mai multe informații cu privire la numărul de locuri puse la dispoziție de fiecare facultate pot fi consultate în Anexa 1.

2.865 locuri pentru master

Pentru candidații la studii universitare de master, Universitatea din București oferă un număr de 2.865 de locuri bugetate. Dintre acestea, 345 sunt oferite de Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, 130 de Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, iar 259 de Facultatea de Litere. În plus, Facultatea de Geografie pune la dispoziția candidaților un număr de 257 de locuri, Facultatea de Matematică și Informatică 181 de locuri, iar Facultatea de Administrație și Afaceri 181 de locuri. Mai multe informații cu privire la numărul de locuri puse la dispoziție de fiecare facultate pot fi consultate în Anexa 1.

Informații detaliate cu privire la admiterea la programele de licență și master pot fi consultate pe website-ul dedicat admiterii la Universitatea din București: www.admitere.unibuc.ro.

288 de locuri pentru doctorat

În ceea ce privește programele de studii universitare de doctorat, amintim faptul că perioada de înscriere este cuprinsă între 3 — 20 septembrie 2018. Pentru cei care doresc să candideze la una dintre școlile doctorale, Universitatea din București pune la dispoziție un număr de 288 de locuri bugetate, dintre care 144 cu bursă.

Pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea din București le oferă cazare gratuită în căminul 'Leu C', în limita locurilor disponibile, pentru 3 nopți. Cazarea va fi posibilă în baza prezentării, la administrația căminului, a legitimației de concurs și a actului de identitate.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy