Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara: Minerii îşi vor primi salariile mai devreme de 26 februarie

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara: Minerii îşi vor primi salariile mai devreme de 26 februarie
Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara: Minerii îşi vor primi salariile mai devreme de 26 februarie

Minerii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) îşi vor primi salariile integral săptămâna viitoare, mai devreme faţă de termenul anunţat, 26 februarie, a declarat vineri administratorul special al companiei, Cristian Roşu, după o serie de întâlniri avute la Bucureşti cu premierul Florin Cîţu, ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi cu secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Lucian Heiuş. 

Administratorul special a menţionat că a primit garanţii că salariile vor fi plătite săptămâna viitoare, fără penalităţi, însă nu a putut specifica, deocamdată, data exactă la care vor fi virate în conturile minerilor.

'Nu ştiu dacă vor putea fi achitate luni, 22 februarie, dar în niciun caz vineri, cum s-a stabilit, pe 26 februarie. Încercăm un pic mai repede, dar nu pot spune o dată exactă acum. Avem garanţia sută la sută că salariile se vor plăti săptămâna viitoare. Inclusiv premierul României a confirmat că vom primi salariile integral', a declarat Cristian Roşu, conform Agerpres.

El a arătat că în şedinţa Executivului de vineri se vor adopta normele metodologice la o ordonanţă de guvern iar acestea vor permite plata mai devreme a salariilor minerilor. În opinia administratorului special, soluţia găsită vineri la Bucureşti ar fi cea mai bună în situaţia în care se află acum Complexul Energetic.

'În momentul de faţă cred că este cea mai bună soluţie, nu văd că se putea altceva (...). Dar măcar am câştigat asigurarea că, cel puţin în următoarele trei luni de zile, lună de lună, salariile vor fi virate minerilor, fără întârziere, pe baza ordonanţei adoptate de Guvern', a afirmat administratorul special al CEH. Cristian Roşu a mai spus că pentru a detensiona situaţia din Valea Jiului şi-a înaintat demisia din funcţie. El a explicat că actul a rămas depus la Ministerul Energiei, fără să fie pus încă în aplicare, deoarece s-ar fi întârziat procedurile prin care se vor putea plăti salariile minerilor.

Minerii din Valea Jiului protestează din 17 februarie, nemulţumiţi de faptul că salariile pe luna ianuarie au întârziat şi că li s-a comunicat că acestea vor fi achitate pe 26 februarie. Minerii nu au fost de acord cu întârzierea şi au declanşat o serie de proteste, culminând cu autoblocarea a circa o sută dintre ei la Mina Lupeni, în urmă cu peste 48 de ore. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel