Administratorul firmei care a vândut măști neconforme către Unifarm, pus sub urmărire penală

Administratorul firmei care a vândut către compania Unifarm 1,2 milioane de măști neconcofrme, destinate personalului medical, pe durata stării de urgență, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, informează Agerpres. 

Miercuri dimineaţă, Poliţia Română a anunţat efectuarea a cinci percheziţii domiciliare în acest caz, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, urmând ca o persoană să fie adusă la audieri.

Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a emis un comunicat de presă în care a precizat că administratorul firmei care a vândut măşti către Unifarm a fost pus sub acuzare.

"Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au confirmat efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană fizică şi o persoană juridică pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. În cuprinsul ordonanţei s-a reţinut pe scurt: în perioada 24 martie 2020 - 10 aprilie 2020, o persoană fizică, în calitate de administrator al societăţii comerciale, a indus în eroare persoana vătămată SC Unifarm SA, cu ocazia prezentării ofertei, încheierii şi a executării unui contract, prin prezentarea ca adevărat a faptului că societatea comercială dispune de 3.000.000 de măşti medicale marca Shengguang Medical Instrument Co Ltd, cu eficienţă ridicată de filtrare, pe care le va pune la dispoziţia persoanei vătămate", se arată într-un comunicat al Parchetului.

În realitate, spun anchetatorii, suspecţii nu aveau disponibile măşti medicale, iar 1.200.000 de măşti livrate la data de 10 aprilie 2020 erau marca Daddy Baby, cu o capacitate de filtrare scăzută.

"A fost introdusă ulterior o alertă la nivel european că folosirea acestora reprezintă risc pentru sănătate, deoarece o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască sporind riscul de infecţie. Prin desfăşurarea activităţii infracţionale, a fost produs un prejudiciu material ridicat şi a fost pusă în pericol starea de sănătate a personalului medical, întrucât Unifarm a trimis către Spitalele de Urgenţă Covid-19 măşti de protecţie cu capacitatea scăzută de filtrare, în loc de măşti medicale", se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel