Administraţia Străzilor Bucureşti plăteşte 8,3 milioane de euro doar pentru inventarierea gropilor

Administratia Strazilor va plati 8,3 milioane de euro pentru monitorizarea gropilor
Administratia Strazilor va plati 8,3 milioane de euro pentru monitorizarea gropilor

Pentru acest proiect vor concura 2 firme, care vor avea obligaţia ca zi de zi să monitorizeze cele 204 străzi pe care le au în atenţie şi să raporteze unde au apărut gropi sau alte nereguli, fără a interveni pentru astuparea acestor gropi.

Suma de 8,3 milioane de euro se adaugă unui contract de întreţinere şi administrare a 204 străzi din Capitală, pentru care Primăria Municipiului Bucureşti este dispusă să plătească 287 milioane de euro, informează Mediafax.

"Acele firme au obligaţia ca zi de de zi să monitorizeze cele 204 străzi pe care le au în întreţinere şi să raporteze Administraţiei Străzilor unde apar probleme, gropi, neconformităţi şi aşa mai departe. Firmele programează şi verifică proiecte de lucări care urmeză să fie efectuate, controlează starea tehnică a lucrărilor efectuate de firmele de construcţii, a declarat purtătorul de cuvânt al Adiministraţiei Străzilor Bucureşti, Carmen Dincă.

Suprafaţa totală de carosabil şi trotuare ce va fi pusă sub supraveghere pentru 8,3 milioane de euro este de 6,8 milioane de metri pătraţi.

"Şmecheria era alta până în 2008. Când luai constructorul te căsătoreai şi cu mă-sa şi cu ta-su şi cu toată familia şi luai şi consultantul. Ei, ghinion de neşansă nu s-a mai întâmplat aşa din 2008. Ca cifră este mult, dar ideea e că niciodată în istoria apropiată nu au fost atinse aceste sume, decât dacă exista rea voinţă. Şi câteodată a existat rea voinţă. Adică au fost plătiţi consultanţii înainte să se termine lucrările", a precizat Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel