Administraţia Deltei Dunării: Amenda pentru incendierea vegetaţiei în Deltă este de până la 6.000 de lei pentru persoanele fizice şi de cel puţin 25.000 de lei pentru persoanele juridice

Administraţia Deltei Dunării: Incendierea vegetaţiei în Deltă este de până la 6.000 de lei pentru persoanele fizice şi de cel puţin 25.000 de lei pentru persoanele juridice /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Administraţia Deltei Dunării: Incendierea vegetaţiei în Deltă este de până la 6.000 de lei pentru persoanele fizice şi de cel puţin 25.000 de lei pentru persoanele juridice / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a anunţat, duminică, pe pagina de Facebook, că amenda pentru incendierea vegetaţiei în Deltă este de până la 6.000 de lei pentru persoanele fizice şi de cel puţin 25.000 de lei pentru persoanele juridice.

Anunţul vine după ce mai multe zone din apropierea oraşului Sulina au fost incendiate.

'În data de 15 ianuarie, ora 16,00, au fost identificate două zone incendiate, respectiv dinspre zona Cardon spre oraş Sulina şi al doilea focar între canalul Busurca şi canalul Centura. În data de 16 ianuarie, au fost monitorizate cele două zone incendiate şi s-a constatat că erau active, iar alte două zone erau cuprinse de flăcări, respectiv în zona de strictă protecţie Vătafu Lunguleţ de la canal Impuţita spre Lacul Roşu şi al doilea incendiu între canal Cardon de-a lungul Dunării spre mila marină 7', se arată în anunţul ARBDD.

Incendierea vegetaţiei în Deltă este de până la 6.000 de lei pentru persoanele fizice şi de cel puţin 25.000 de lei pentru persoanele juridice

Instituţia din subordinea Ministerului Mediului menţionează că a informat duminică autorităţile competente - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, Prefectura Tulcea, Garda de Mediu şi Ministerul Mediului.

'În scopul prevenirii incendierii vegetaţiei, informăm proprietarii şi deţinătorii de terenuri că arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, este strict interzisă. Conform OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, completată şi modificată, nerespectarea acestor prevederi legale se sancţionează cu amendă contravenţională al cărei cuantum este cuprins între 3.000 - 6.000 lei pentru persoane fizice şi respectiv între 25.000 - 50.000 lei pentru persoane juridice', mai arată sursa citată.

Ce spune ISU Delta

ISU Delta a anunţat de asemenea că incendiile sunt monitorizate de opt lucrători ai Pichetului de Nave Operative Crişan, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sulina şi personalul ARBDD.

'La acest moment, un alt incendiu de vegetaţie palustră se manifestă într-o zonă înconjurată de apă, iar acţiunea pompierilor salvatori este condiţionată de acest aspect care face dificilă ajungerea forţelor de intervenţie la locul de manifestare. În acest moment, nu există pericol de propagare la zonele locuite sau alte obiective', se menţionează în anunţul ISU Delta.

Instituţia aminteşte că acest tip de incendiu este des întâlnit în Deltă, iar cel mai probabil focarele au fost iniţiate pentru regenerarea vegetaţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel