Urmărește emisiunea live


Administrația Prezidențială, reacție la achiziția unei case pentru Klaus Iohannis la Sibiu

În curtea aceste vile va fi amplasată cabina modulară a SPP
În curtea aceste vile va fi amplasată cabina modulară a SPP

Administrația Prezidențială a reacționat la apariția unei informații potrivit căreia instituția  ar fi închiriat o locuință în Sibiu pentru președintele Klaus Iohannis.

"În ceea ce privește informațiile vehiculate în spațiul public referitoare la încheierea de către Administrația Prezidențială a unui contract acord cadru de furnizare a energiei electrice pentru o locație din Municipiul Sibiu, pentru corecta informare a opiniei publice, Departamentul Comunicare Publică face următoarele precizări:

Locația care figurează în documentația aferentă licitației deschise pentru furnizarea de energie electrică, în suprafaţă de 7 mp din terenul situat în Municipiul Sibiu, str. Spartacus, nr. 9, este închiriată de Administraţia Prezidenţială pentru amplasarea unei cabine modulare de pază utilizate de Serviciul de Protecţie şi Pază, pentru îndeplinirea atribuţiilor acestei instituţii.

Contractul de închiriere a fost încheiat la solicitarea Serviciului de Protecţie şi Pază, în temeiul Art. 30 alin (1) din Legea nr. 191/1998 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Protecţie şi Pază, cu modificările şi completările ulterioare", precizează Administrația Prezidențială într-un comunicat primit la redacție.

"ART. 30 (1) Instituţiile din cadrul cărora fac parte persoanele fizice beneficiare de protecţie şi pază şi cele cărora le aparţin obiectivele păzite în conformitate cu prevederile art. 1 alin. (1) pun la dispoziţie Serviciului de Protecţie şi Pază, în mod gratuit, pe baza unei convenţii prealabile, spaţiile şi utilităţile necesare îndeplinirii misiunilor.

[citeste si]

Acordul cadru pentru furnizarea de energie electrică a fost încheiat de Administraţia Prezidenţială, în ianuarie 2015, cu o valabilitate de 2 ani, urmează să înceteze la data de 11.01.2017. În acest context, a fost începută o nouă procedură de atribuire a unui nou acord cadru, în condiţiile Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice.
Legislaţia în vigoare permite încheierea acordurilor cadru pe o perioadă de maximum 4 ani, durată contractuală avută în vedere şi de Administraţia Prezidenţială în scopul obţinerii unui preţ cât mai avantajos. Ulterior finalizării procedurii de atribuire şi încheierea acordului cadru, Administraţia Prezidenţială va încheia contracte subsecvente pentru fiecare an, în funcţie de necesităţile existente la momentul respectiv. Astfel, în cazul în care contractul de închiriere a spaţiului de 7 mp, utilizat de Serviciul de Protecţie şi Pază în Sibiu, Str. Spartacus, nr. 9, va înceta, Administraţia Prezidenţială, în cursul perioadei contractuale a acordului cadru, va realiza modificările necesare în contractele subsecvente care vor urma, fără a mai achiziționa energie electrică pentru punctul respectiv de consum.

După cum rezultă din documentația publică aferentă licitației, totalul estimat pentru punctul de consum, în suprafață de 7 mp, localizat în mun. Sibiu, strada Spartacus nr. 9, este de 24 MWh din totalul estimat de 8224 MWh pentru întreaga perioadă a acordului cadru solicitat de Administrația Prezidențială.

În consecinţă, pentru o informare corectă a opiniei publice, precizăm că Administraţia Prezidenţială achită costurile pentru furnizarea energiei electrice doar pentru un spaţiu de 7 mp, închiriat în conformitate cu prevederile legale pentru utilizarea acestuia de către Serviciul de Protecţie şi Pază, contorizat separat, în incinta terenului din str. Spartacus, nr. 9, municipiul Sibiu şi nicidecum pentru toate imobilele aflate la adresa respectivă", mai precizează Administrația Prezidențială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel