Adjunct din PNA: Cum s-a propus închiderea dosarului ”Flota”

Fostul adjunct al procurorului general al Parchetului Naţional Anticorupţie (PNA), magistratul Gheorghe Şuhan, a vorbit într-un interviu pentru Antena 3 despre modul în care i s-a propus procurorului Vasile Drăghici să închidă dosarul ”Flota”. În schimb, i s-ar fi promis că va deveni procuror general al României.

”Eram procuror general adjunct al PNA, adjunct al procurorului general al României și membru în CSM cu drepturi depline, ales. I-am spus lui Monica: `Ai fărâmat legile justiției cum ai vrut`- eu am ieșit la pensie în ziua în care am împlinit 36 de ani de profesie, am ieșit la pensie pur si simplu, nu au reușit să ne dea afară. (...) Monica Macovei spunea în CSM: `Cred că este timpul să înțelegeți că funcțiile de conducere din cadrul Ministerul Public sunt de atributul exclusiv al politicului`” a spus Gheorge Șuhan, la Antena 3.

Întrebat dacă este de părere că a fost executat de Monica Macovei pentru că a semnat rechizitoriul ”Flota”, el a răspuns că ”pe data de 8 august 2004 am confirmat rechizitoriul lui Băsescu. Cu totul întâmplător pe 8 august 2005 a semnat decretul de înlocuire din funcție. Întâmplător, întâmplător. Nu era o răzbunare, un plan”.

Gheorghe Șuhan a declarat că domnului procuror Drăghici i s-a oferit ”inclusiv funcția de procuror general ca să lasă dosarul Flota-n pace.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel