Adina Vălean, validată comisar european. Orban: O victorie pentru România

Adina Vălean, propunerea României pentru postul de comisar european
Adina Vălean, propunerea României pentru postul de comisar european

Validarea Adinei Vălean pentru poziţia de comisar european este o victorie în numele României, a declarat joi premierul Ludovic Orban, preşedinte al PNL.

  'Partidul Naţional Liberal salută validarea Adinei Vălean pentru poziţia de comisar european prin votul Comisiei de transport şi turism a Parlamentului European (TRAN). Este în primul rând o victorie a României, întrucât, după repetatele rateuri ale Guvernului PSD-Dăncilă, care a făcut nominalizări complet nepotrivite, am reuşit să obţinem validarea noului comisar european, păstrând acelaşi portofoliu alocat ţării noastre', a precizat Orban, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.


PNL victorie, PSD eșec


Potrivit acestuia, 'votul zdrobitor din Parlamentul European este confirmarea faptului că angajamentul PNL de a propune pentru această poziţie o persoană care să se bucure de recunoaştere la nivelul instituţiilor europene a fost unul serios şi responsabil'. El a amintit că, spre deosebire de guvernarea anterioară, Executivul liberal s-a consultat cu preşedintele ţării în ceea ce priveşte nominalizarea de comisar, iar Adina Vălean a fost mai întâi audiată de Parlamentul naţional.

'Cu această ocazie, invităm PSD să-şi asume eşecul înregistrat în perioada guvernării şi să-şi retragă europarlamentarii care au făcut subiectul nominalizărilor respinse, întrucât aceştia continuă să afecteze imaginea României la nivelul Parlamentului European', a arătat premierul.




Aviz pozitiv în Comisia de transport și turism a P.E.



Candidatura Adinei Vălean la postul de comisar european pentru transporturi a fost avizată pozitiv de Comisia de transport şi turism a Parlamentului European, în urma audierii desfăşurate joi. În urma recomandărilor comisiilor europarlamentare, Conferinţa preşedinţilor (formată din preşedintele Parlamentului European şi liderii grupurilor politice) va decide pe 21 noiembrie dacă Parlamentul European a obţinut informaţii suficiente pentru a declara închis procesul audierilor. Dacă acest aspect este confirmat, plenul PE va supune la vot alegerea noii Comisii Europene în ansamblul său pe 27 noiembrie, la Strasbourg, conform AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel