Adina Vălean: Un tren expres va opri în 40 de orașe europene, inclusiv la București

Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Peter H de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Peter H de la Pixabay

Comisarul european pentru transporturi Adina Vălean a anunțat că în această toamnă va fi pus în circulație un tren expres care va opri în 40 de orașe europene, inclusiv la București. 

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a anunțat că la toamnă va circula un tren simbolic ce va opri în aproape 40 de orașe, inclusiv la București. 

Se propune testarea obstacolelor ce stau în calea creării unei rețele feroviare perfect interconectată. De asemenea, prin acest proiect se dorește promovarea finanţării pentru infrastructura de transport, sustenabilă şi prietenoasă cu mediul.

„Expresul transeuropean este un exemplu despre cum trenurile sunt un liant pentru țările din UE. Este un tren care are o valoare simbolică şi culturală, dar şi una practică. Încercând să conectăm printr-un singur traseu cât mai multe orașe europene, vom vedea clar care sunt obstacolele pentru a avea cu adevărat o rețea europeană perfect interconectată. Expresul va opri în aproape 40 de gări, fiecare oprire va fi urmată de un eveniment la care vor participa ONG-uri, companii feroviare, autorități și, bineînțeles, publicul larg”, a spus Adina Vălean, conform Europa FM.

Amintim că UE a desemnat 2021 drept „Anul Căilor Ferate”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel