Adina Vălean, în PE: Este prima dacă când ne confruntăm cu așa ceva!

Adina Vălean FOTO AGERPRES
Adina Vălean FOTO AGERPRES

Europarlamentarul Adina Vălean (PNL / PPE) a luat cuvântul miercuri în plenul Parlamentului European în cadrul dezbaterii privind Starea Uniunii.

"Felicitări, domnule președinte, pentru mesajul puternic transmis în discursul pentru Starea Uniunii. Este prima dacă când ne confruntăm cu probleme legate de direcția în care o va apuca UE. Este important să ne asigurăm că UE va rămâne acolo unde cetățenii își doresc, acolo unde își doresc să trăiască și să prospere. Acest lucru înseamnă să ne achităm de promisiunule făcute.

Unii spun că este nevoie de mai multă ambiție. Eu spun că este nevoie de mai multă stabilitate, consolidare și bună aplicare a politicilor UE. Trebuie să ne apărăm valorile pentru a ne asigura că cetățenii noștri se bucură pe deplin de drepturile europene și că apărăm și susținem interesele companiilor noastre. Totuși, motorul economiei noastre nu este echitatea, ci concurența. Trebuie să fie o concurență reală. Nu putem spune: 'noi protejăm piața internă, dar lăsăm oamenii să încalce regulile sale'. Este nevoie de mai multă Europă pentru toată lumea", a zis Adina Vălean în PE.

[citeste si]

Starea Uniunii este o dezbatere anuală în cadrul căreia membrii Parlamentului revizuiesc realizările Comisiei Europene în cursul anului trecut și evaluează obiectivele pentru anul care urmează. Statul Uniunii se referă la asigurarea transparenței, precum și a responsabilității politice. Dezbaterea are loc în fiecare an în cadrul primei sesiuni plenare din septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel