Adina Vălean, anunțuri URIAȘE! ”UE ajută România!” Când vin banii

Adina Vălean FOTO AGERPRES
Adina Vălean FOTO AGERPRES

Joi după-amiază, Adina Vălean, comisar european, a vorbit despre banii pentru autostrada Pitești-Sibiu.

„Avem prilejul astăzi să dăm o veste bună celor interesați de infrastructura de transport din România. Uniunea Europeană este bucuroasă să poată ajuta România cu acest proiect. Dacă vedeți nota de fundamentare, veți vedea că toate elementele care reprezintă, pentru români, o maximă importanță, de la numărul de accidente la traficul dificil de pe valea Oltului, trebuie luate în considerare și sunt un bun argument pentru ajutorul financiar acordat României.

Este pentru prima dată când România cere finanțare pe această autostradă, în trecut au fost investigate modalități alternative de finanțare a acestei autostrăzi. Dacă toată lumea o să facă ceea ce trebuie, această finanțare este solidă și va putea contribui la finalizarea autostrăzii”, a spus Adina Vălean, joi, la Antena 3.

Ce are de făcut România?

„Dacă se urmărește cu atenție implementarea acestui plan pentru care am cerut finanțare, toate pot merge foarte ușor“, a menționat Adina Vălean.

Întrebată de către Sabina Iosub „când vin banii?“, Adina Vălean a punctat:

„Când îi cerem! Ei sunt acum aprobați și, pe măsură ce lucrurile evoluează și se trimit facturi la Bruxelles, ele vor fi onorate. Este foarte important că acești bani sunt aprobați și sunt prinși în bugetul Uniunii Europene. Există disponibilități pentru a face plăți în momentul în care acestea sunt solicitate de partea română. Dar, lucrurile trebuie să se miște!“

De asemenea, a adăugat: „Este un proiect foarte complex, cu mai multe tronsoane. Proiectul este prevăzut pentru finalizare în 2026. Este foarte complex pentru că o autostradă presupune tot felul de căi de acces, legături cu alte tronsoane existente deja, ea face parte din acest coridor așteptat de toată lumea să fie terminat în România. Este bucata lipsă existentă în coridorul nostru trans-european. Sunt 28 de poduri și traversări, 10 viaducte, centre de coordonare și de mentenanță, un tunel, parcări. Prin urmare, proiectul este unul foarte complex care presupune multe lucrări adiacente. Va fi și un efort financiar guvernamental. Proiectul în ansamblu are peste 1,3 miliarde iar Uniunea Europeană oferă 875, 5 milioane.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel