Adina Florea, la CSM. Chirieac: ”Nicio șansă să treacă”. De ce e clar că va fi respinsă

Adina Florea
Adina Florea

Adina Florea a ajuns iar în fața Consiliului Superior al Magistraturii. După declarațiile date în fața magistraților, analistul Bogdan Chirieac susține că nu are nicio șansă de a obține un aviz pozitiv.

Adina Florea, procurorul propus de ministrul Tudorel Toader pentru conducerea Direcției Naționale Anticorupție, a ajuns astăzi în fața membrilor CSM pentru susținerea unui interviu pentru funcția de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Aceasta pare să fie o măsură de siguranță pe care Adina Florea a luat-o în cazul în care președintele Klaus Ioahnnis va respinge propunerea ministrului Justiției. Analistul Bogdan Chirieac a declarat la Antena 3, în cadrul emisiunii "Previziuni", că atât timp cât procurorul a susținut că eroarea judiciară nu poate fi justificată de funcție și că toții suntem egali în fața legii, șansele să răzbească sunt inexistente.

"A dat semne de normalitate"

"Doamna Adina Florea, care a dat semne de normalitate și echilibru, nu are nicio șansă să treacă, indiferent la ce ar candida ea, de Secția de procurori a CSM. Și dacă se angajează portar în parcarea Parchetului, Secția de Procurori a CSM o va respinge. Când le spui acelor domni că toți sunt egali în fața legii sau că eroarea judiciară nu poate fi justificată fiind șef, e clar că dânsa va fi probabil respinsă", a declarat Bogdan Chirieac.

"E o doamnă cu scaun la cap"

Analistul consideră că președintele Iohannis va respinge cu siguranță propunerea ca Adina Florea să devină procuror-șef al DNA.

"Avizul înțeleg că este doar consultativ, decizia politică este la președintele Iohannis. Ministrul Tudorel Toader ne spune mereu că legea nu arată exact dacă a doua propunere este tot doamna Adina Florea, ce se va întâmpla. Eu cred că doamna Adina Florea trebuie să dea dovadă nu doar de echilibru, ci și de răbdare, pentru că probabil statul de drept autentic are nevoie de procurori așa cum este domnia sa. Este foarte simplu. Actuala Secție de procurori a CSM, după cum vedeți, a durat un an sau doi ani de zile până când au constatat că este ceva în neregulă cu domnul procuror Negulescu de la Prahova. Deci, acolo sunt chestiuni care vor fi probabil analizate în facultățile de drept în anii care vor veni, vizavi de deciziile celor de acolo. Nu cred că va trece de președintele Iohannis din cauza faptului că, cel puțin din ce am văzut-o pe doamna respectivă, e o doamnă cu scaun la cap. Trebuie să te duci în altă zonă, în zona aceasta anarhisto-fascistă deja, probabil ca să fii pe placul unora și altora", a declarat Bogdan Chirieac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel