Adina Florea, DNA. Toader, anunţul momentului

Mihai Ciobanu / 12 oct 2018 / 07:47 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a făcut, vineri dimineaţa, un anunţ referitor la avizul care trebuia primit de la CSM referitor la nominalizarea Adinei Florea pentru şefia DNA.

"Avizul sectiei pentru procurori a CSM, referitor la desemnarea dnei Adina Florea in functia de procuror-sef DNA, a fost primit la MJ.
Avizul va fi analizat in cursul zilei de luni, apoi se va decide referitor la procedura aflata in derulare !", a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Adina Florea, aviz negativ

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ, luni, propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de numire a Adinei Florea ca procuror şef al DNA.Procurorul Adina Florea, propusă la funcţia de şef al DNA, nu a dorit să îşi exprime, luni, opinia cu privire la modificarea legilor Justiţiei, precizând că va "aştepta" aceste modificări.

"Din punctul meu de vedere, ca procuror, aceste comentarii ar fi hazardate. Eu aş prefera să nu mă hazardez şi să nu fac astfel de comentarii cu privire la legile Justiţiei. Cred că rolul procurorului este de a aplica legea şi nu neapărat de a comenta legea, şi prin urmare voi aştepta (...) aceste modificări ale legilor Justiţiei şi, în măsura în care aceste modificări nu vor aduce beneficii pentru corpul procurorilor, cu certitudine vor exista pârghiile legale pentru ca aceste neajunsuri să fie puse în acord cu legea", a declarat Adina Florea, răspunzând unei întrebări adresate de vicepreşedintele CSM Codruţ Olaru.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26