Adina Florea, la CSM: Surprize mult peste aşteptările mele

Adina Florea
Adina Florea

Adina Florea a declarat la CSM că nu înţelege ce se încearcă prin sesizarea existentă pe numele ei la Inspecţia Judiciară, susţinând că în 28 de ani de activitate şi de magistratură nu a avut niciun fel de abatere. 

Procurorul Adina Florea, a cărei audiere pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA a fost amânată, joi, pentru data de 8 octombrie, a declarat în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) că nu înţelege ce se încearcă prin sesizarea existentă pe numele ei la Inspecţia Judiciară, susţinând că în 28 de ani de activitate şi de magistratură nu a avut niciun fel de abatere. 

Ce a declarat Adina Florea

"În primul rând, în momentul în care mi-am depus candidatura, mi-am asumat această candidatură şi toate surprizele ce puteau să vină odată cu ea. Este foarte adevărat că aceste surprize, constat acum, că sunt mult peste aşteptările mele. Acest incident de securitate nu are nicio legătură cu persoana mea şi este regretabil faptul că domnul procuror general deja a aruncat anatema asupra mea, spunând că am un anume profil etic. În 28 de ani de activitate şi de magistratură nu am avut niciun fel de abatere, nu am avut niciun fel de sancţiune disciplinară şi, prin urmare, fără niciun fel de probă, domnul procuror general vine acum şi spune că aş avea un anume profil etic", a declarat Adina Florea, propusă de ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA. 

Augustin Lazăr, precizare

Procurorul general, Augustin Lazăr, a intervenit în discuţie şi a punctat că el s-a referit la faptul că este important să fie fi clarificat profilul etic al candidatului. "Vă rog să nu exageraţi. Că am zis: profilul etic al candidatului este important a fi clarificat, nu că aveţi un anume. Dacă aţi înţeles altceva, îmi pare rău", a spus Lazăr. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel