Adina Florea, audiere. Tudorel Toader, mesaj tranşant: Nu mai aştept!

Tudorel Toader, ministrul Justiției
Tudorel Toader, ministrul Justiției

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a anunţat care va fi mişcarea pe care o va face dacă pe data de 8 octombrie, atunci când este programată audierea Adinei Florea, CSM nu va da o soluţie. 

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat, miercuri seara, la România TV, că, dacă pe data de 8 octombrie nu are un aviz de la CSM în ceea ce o priveşte pe Adina Florea, va trimite nominalizarea la Preşedinţie fără acest document. 

"Audierea va fi pe data de 8 octombrie, voi fi prezent. [...] Parcă prea bate la ochi. Parcă se doreşte o amânare a finalizării procedurii de nominalizare. Şi atunci eu, citând din deciziile CCR care spun că eşti obligat să ceri avizul dar dacă emitentul acestuia nu ţi-l dă la timp şi te tot amână, nu înseamnă că poate să te blocheze. [...] Le-am spus: voi da drumul la propunerea către preşedinte pentru că eu v-am cerut avizul, nu l-aţi dat la timp, avizul e consultativ, asta e, nu puteţi bloca procedura de numire. Pentru că s-ar schimba, efectiv, decidentul. [...] Dacă pe 8 nu îmi dau avizul - sigur, pot spune că am dezbătut, dar mai stăm o zi-două, asta e altceva - dar dacă pe 8 nu avem o decizie şi nu avem cvorum de şedinţă la Secţia de procurori a CSM, nu îi mai aştept şi dau drumul la propunere", a declarat Tudorel Toader. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel