Adina Florea, audiere. Tudorel Toader, mesaj tranşant: Nu mai aştept!

Mihai Ciobanu / 03 oct 2018 / 21:34 Salveaza PDF Comentarii
Tudorel Toader, ministrul Justiției
Descriere foto: Tudorel Toader, ministrul Justiției

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a anunţat care va fi mişcarea pe care o va face dacă pe data de 8 octombrie, atunci când este programată audierea Adinei Florea, CSM nu va da o soluţie. 

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat, miercuri seara, la România TV, că, dacă pe data de 8 octombrie nu are un aviz de la CSM în ceea ce o priveşte pe Adina Florea, va trimite nominalizarea la Preşedinţie fără acest document. 

"Audierea va fi pe data de 8 octombrie, voi fi prezent. [...] Parcă prea bate la ochi. Parcă se doreşte o amânare a finalizării procedurii de nominalizare. Şi atunci eu, citând din deciziile CCR care spun că eşti obligat să ceri avizul dar dacă emitentul acestuia nu ţi-l dă la timp şi te tot amână, nu înseamnă că poate să te blocheze. [...] Le-am spus: voi da drumul la propunerea către preşedinte pentru că eu v-am cerut avizul, nu l-aţi dat la timp, avizul e consultativ, asta e, nu puteţi bloca procedura de numire. Pentru că s-ar schimba, efectiv, decidentul. [...] Dacă pe 8 nu îmi dau avizul - sigur, pot spune că am dezbătut, dar mai stăm o zi-două, asta e altceva - dar dacă pe 8 nu avem o decizie şi nu avem cvorum de şedinţă la Secţia de procurori a CSM, nu îi mai aştept şi dau drumul la propunere", a declarat Tudorel Toader. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22