Adina Buzatu, urmărită penal pentru evaziune fiscală

Adina Buzatu a fost pusă sub acuzare de procurorii DIICOT. 

VEZI ȘI: Cum au fost păcăliți Cristina Pocora și soțul ei. "Mă ȘOCHEZ"

Creatoarea de modă este urmărită penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor societăţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.

Procurorii i-au adus, marţi, la cunoştinţă Adinei Buzatu punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa.

În document se precizează că, în perioada 20 februarie 2012-prezent, Adina Buzatu a sprijinit moral şi material un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor proveniţi din infracţiuni, iniţiat şi constituit din mai mulţi inculpaţi.

"În perioada 2012-martie 2014, inculpata a folosit în interes personal, cu rea credinţă, într-un scop contrar intereselor societăţii, suma de 3.700. 000 de lei, care a fost transferată din conturile societății administrate, în conturile a patru firme fantomă. Acești bani au fost retrași în plus faţă de contravaloarea facturilor fictive prin care s-a prejudiciat bugetul de stat", se mai arată în comunicatul DIICOT.

"În perioada 2012-10.03.2014, inculpata a dispus transferul din conturile firmei pe care o administra, în conturile celor patru firme-fantomă, a sumei totale de 5.330.814,39 lei, sumă care apoi a fost fracţionată şi transferată, în scopul ascunderii originii infracţionale, în conturile altor societăţi comerciale, de tip fantomă administrate tot de membrii grupului infracţional organizat. Suma a fost ulterior retrasă în numerar ajungând în posesia inculpatei, aceasta cunoscând că banii provin din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii", mai scrie în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel