Adina Anghelescu, întrebare-cheie în ancheta ce o vizează pe Sorina Pintea

Jurnalista Adina Anghelescu a adus mai multe lămuriri despre situația Sorinei Pintea, fost ministru PSD al Sănătății. 

"Întrebarea care se pune"

"Se desfăşoară, la ora aceasta, o percheziţie care nu a fost finalizata încă, iar acolo, din datele pe care le am, există, la faţa locului, chemate şi alte persoane din conducerea spitalului, în afară de doamna Sorina Pintea. Banii erau înseriaţi, fiind vorba de un flagrant şi este vorba despre o persoană care a colaborat cu DNA, de la o firmă care ar fi dorit să se deblocheze un contract de achiziţii care nu se mai derula, era blocat la nivelul spitalului. Banii ar fi fost găsiţi asupra unei persoane, înseriaţi.

Flagrantul se realizează aşa: cel ce dă banii trebuie să fie la faţa locului şi să îi dea, iar persoana trebuie să pună mâna pe ei. Întrebarea care se pune este dacă, la flagrant, doamna Pintea a pus mâna pe bani sau nu, că a mai fost un caz, dacă ne aducem aminte, cazul medicului chirug Militaru, de la Constanta. Acel medic nici nu a ştiut când un pacient, înainte de operaţie, i-a lăsat pe masă nişte bani, el în timpul acesta spălându-se. Medicul a fost achitat în cele din urmă. Tot flagrant al DNA-ului a fost, dar uite că nu a ţinut", a spus Adina Anghelescu.

"Da, Sorina Pintea este reținută. Procurorii, în funcţie şi de actele medicale pe care doamna Pintea le are, - ştim că suferă de o boală foarte gravă - ar putea să nu meargă cu dânsa la arestare. Se poate lua la București de către procurorul respectiv care se ocupă de caz - că înţeleg că va veni la DNA Central - şi procurorul poate da un control judiciar. Rămâne să vedem. Din momentul reţinerii, poate comunica pe telefon cu restricţie. Poate suna un avocat, poate suna la cineva din familie să anunţe. Dacă dânsa nu îşi alege un avocat, trebuie pus un avocat din oficiu. Nu cred că e vorba despre un contract pe achiziţii care vizează coronavirus", a spus Adina Anghelescu, în emisiunea "Subiectiv", de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel