Adi Manolovici: Efectele pirotehnice nu au ce căuta în cluburi. Este vina organizatorilor

Adi Manolovici, cunoscut artist și profesor de chitară, dar și un fin cunoscător al organizărilor de concerte, a declarat, duminică, la România TV, că îi cunoştea sau colaborase cu mulţi dintre cei care au murit în Club Colectiv și a vorbit despre cauzele directe și indirecte care au dus la această tragedie de proporții.

În opinia lui Adi Manolovici, vina aparține organizatorilor, deoarece efectele pirotehnice nu au ce căuta în spații închise. În plus, artistul se declară revoltat pentru faptul că se promovează mult prea mult emisiuni "cu circari care nu sunt în stare să citească o notă dintr-o partitură", în timp ce trupe rock, ce au în componență oameni de calitate, au fost nevoite să "migreze" în spații neadecvate.

"I-am cunoscut pe o parte din cei decedaţi, Adi Rugină şi Leo Vârlan, l-am cunoscut mai bine, am făcut şi spectacole cu elevii mei şi cu o parte am colaborat chiar la Casa de Cultură. Sunt aceste cauze ale organizatorului, este singurul responsabil, însă trebuie văzute şi cauze indirecte, cum de s-a ajuns ca trupe rock să cânte în spaţii neadecvate, subsoluri. Nu ştim să promovăm cultura, am ajuns în halul în care prezentăm emisiuni cu circari care nu sunt în stare să citească o notă dintr-o partitură. Erau oameni de calitate, mulţi zic că rockul este satanic, rockul înseamnă trăire, bucurie, eu predau de 15 ani şi cânt de peste 30 de ani, am cântat în cluburi, scene mari. Efectele pirotehnice nu au ce căuta în cluburi, este vina organizatorilor, nu poţi să pui efect pirotehnic într-o încăpere cu o singură ieşire. Adi Rugină era organizator de evenimente, pe Laurenţiu l-am cunoscut mai bine, lucra la un magazin de instrumente muzicale, am colaborat de atâtea ori, îmi prezenta chitare", a declarat Adi Manolovici.

Artistul a continuat, precizând că un patron de club are interesul să vină cât mai multă lume, să se consume cât mai mult: "Vina e a organizatorilor, era un loc unde nu era nevoie de un astfel de concert pirotehnic. Artificii de exterior, chiar fiind mai mici, nu le faci într-un spaţiu închis. Aşa facem noi când mergem la cluburi, ne luăm şi iubitele, soţiile, fetele, nu ştim că e posibil să fie ultimul drum, iată ce se poate întâmpla la un astfel de eveniment şi pleci între patru scânduri. Dumnezeu să-i odihnească, erau colegii noştri, mulţi ne blamează, dar suntem sensibili şi trebuie să se producă astfel de evenimente, trebuie să fim protejaţi, să refuzăm astfel de cântări în astfel de spaţii inadecvate, locul nostru e pe scene mari, nu în cluburi mici unde am fost nevoiţi să migrăm", a mai spus Adi Manolovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel