Adevărul despre relația dintre Elena și Nicolae Ceaușescu. Dezvăluirile unui ofițer de securitate

Unul dintre cele mai celebre mituri despre soții Ceaușescu a fost distrus de fostul ofițer de securitate, Andrei Cristea, într-un interviu pentru DC NEWS.

Zvonul că Elena Ceaușescu îl manipula pe Nicolae Ceaușescu circulă printre oameni încă dinainte de evenimentele din 1989.

De-a lungul timpului au apărut mai multe teorii cu privire la atitudinea Elenei Ceaușescu în relația cu soțul, printre care și cea că aceasta ar fi conspirat împotriva dictatorului.

Fostul ofițer de securitate, gen. Andrei Eugen Cristea, a declarat pentru DC NEWS că Elena Ceaușescu îl susținea tot timpul pe Nicoale Ceaușescu, chiar dacă, uneori, mai apărea discuții contradictorii între cei doi.

"Soția lui a fost cea care l-a sprijinit tot timpul. Între ei existau înțelegeri în susținerea ideilor soțului. S-a mai întâmplat, uneori, să-i întoarcă ideile, dar în niciun caz nu era o regulă. Regula era ca ea să-l sprijine. Ea era cea care făcea mereu trimitere la "tovarășul". Ea îi întărea autoritatea. Când au fost condamnați la moarte, a cerut să se ducă alături de el", a declarat gen. Andrei Eugen Cristea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel