Adevărul despre identificarea tuturor infecţiile nosocomiale

România nu are capacitatea de a identifica toate infecţiile nosocomiale, una dintre cauze fiind lipsa personalului, a afirmat, miercuri seară, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

'Nu avem capacitatea de a identifica toate infecţiile. (...) Situaţia este de aşa natură, că în acest moment nu avem capacitatea de a pune în evidenţă toate aceste infecţii, în mod evident sunt probleme inclusiv cu contractul de management, lipsa personalului şi a unor proceduri şi a capacităţii.

Sunt mult prea puţini specialişti în România care să poată să pună în evidenţă aceste infecţii conform procedurilor standardizate din statele dezvoltate', a afirmat ministrul într-o emisiune la Realitatea TV. El a adăugat că ar trebui să existe o echipă multidisciplinară la nivelul fiecărui spital.

'În mod optimal ar trebui să avem şi aici o echipă multidisciplinară din care să facă parte un epidemiolog, un microbiolog, un medic infecţionist şi chiar un farmacist clinician specializat, care să discearnă cum este bine să se roteze antibioticele, care să fie şi când să fie utilizate. Folosirea abuzivă a antibioticelor este o cauză care poate să conducă la infecţiile nosocomiale', a explicat ministrul Sănătăţii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel