EXCLUSIV  Adevărul despre diaspora. Cine sunt românii din străinătate: Și-au făcut curaj

Un protest al diasporei a avut loc în România. S-a numit mitingul diasporei, dar a fost acaparat de politicieni, protestatari locali și oameni violenți. Diaspora înseamnă mai mult de atât și ne dezvăluie asta un om care-și iubește țara și oamenii ei, rămași în România sau plecați în străinătate. 

Smaranda Vornicu ne-a dezvăluit ce este cu adevărat diaspora, nedorind să facă vreo legătură cu protestul din 10 august. 

”Pentru mine, diaspora, mai ales că am lucrat o perioadă în cadrul MAE, la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, diaspora rămâne o serie de portrete de oameni deosebiți, oameni care și-au făcut curaj să ia viața de început, care au reușit, de cele mai multe ori, în proiectele profesionale, oameni cu care am rămas în relații de mare respect și prietenie și cu care păstrez această legătură peste timp, oameni care și-au dedicat și-si dedică energia, talentul, condeiul diasporei și problemelor pe care le are, colegi din administrația centrală care și-au făcut un scop din viață în dezvoltarea de proiecte pentru diasporă, drept pentru care pentru mine diaspora înseamnă amintiri plăcute, dar și responsabilități pe care le avem ca țară de origine pentru concetățenii noștri, mă refer aici la cazurile de exploatare, de trafic de persoane. Sper ca toți cei cu care am colaborat de-a lungul timpului să păstreze același interes și să lucreze la fel de frumos așa cum am lucrat și împreună în sprijinul proiectelor pentru diasporă” a spus Smaranda Vornicu, la DCNews. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel