Aderarea la Schengen. Aurescu a purtat discuţii cu omologul spaniol

Bogdan Aurescu a discutat cu ministrul spaniol pentru Afaceri Externe despre aderarea României la spațiul Schengen.

 

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, luni, o convorbire la telefon cu ministrul spaniol pentru Afaceri Externe, Uniunea Europeană şi Cooperare, Jose Manuel Albares Bueno. 

Potrivit MAE, ministrul Aurescu a abordat cu prioritate subiectul aderării României la spaţiul Schengen, context în care a mulţumit pentru sprijinul ferm şi constant al Spaniei pentru acest obiectiv şi a exprimat încrederea în continuarea unui sprijin vocal din partea acestei ţări, pentru finalizarea cu succes a acestui dosar.

MAE informează că ministrul spaniol de Externe a reiterat susţinerea activă a ţării sale pentru aderarea României la spaţiul de liberă circulaţie, exprimând speranţa în obţinerea de progrese cât mai rapid în acest dosar, precum şi disponibilitatea sa de a sprijini eforturile ţării noastre în direcţia unei soluţii constructive care să permită finalizarea procesului.

De asemenea, cei doi miniştri s-au concentrat în discuţie pe punerea în aplicare a deciziilor privind aspectele prioritare ale agendei bilaterale, agreate cu ocazia convorbirilor desfăşurate la prima şedinţă comună a Guvernelor României şi Regatului Spaniei care a avut loc pe 23 noiembrie 2022, la Castellon de la Plana.

În plus faţă de cooperarea la nivel bilateral şi european, discuţiile au vizat şi despre coordonarea în materie de securitate. Ministrul Bogdan Aurescu a evidenţiat cooperarea strânsă în domeniul securităţii şi în cadrul NATO şi a exprimat aprecierea deosebită pentru participarea spaniolă la misiunile de poliţie aeriană (octombrie 2022 - martie 2023) pentru protejarea spaţiului aerian al României.

De asemenea, cei doi miniştri au convenit consolidarea coordonării şi în formate mai extinse pe aspecte de securitate, având în vedere preocupările comune pentru asigurarea securităţii continentului european în actualul context cu numeroase provocări.

Cei doi oficiali au discutat în mod concret despre demararea negocierilor pentru acordul bilateral privind dubla cetăţenie, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel