Aderarea Albaniei la UE. Merkel, poziție despre o decizie în MARTIE

Angela Merkel își dorește adererarea Albaniei la Uniunea Europeană, însă negocierile sunt, momentan, blocate.

Cancelarul german Angela Merkel şi-a reiterat luni poziţia privind importanţa Uniunii Europene (UE), oferindu-i Albaniei perspectiva de a adera la un moment dat la blocul comunitar, după ce în octombrie Franţa a blocat deschiderea negocierilor de aderare, relatează dpa, citată de Agerpres. Apropierea statelor din Balcanii de vest de UE nu este doar în interesul regiunii, ci şi al blocului, a subliniat Angela Merkel cu ocazia unei vizite a premierului albanez Edi Rama la Berlin.

Cancelarul german şi-a exprimat speranţa că se va lua o decizie privind lansarea negocierilor de aderare cu Albania la următorul summit al Uniunii din luna martie, invocând consideraţii geopolitice în acest sens, precum şi faptul că Albania a progresat mult în ce priveşte reforma sistemului său judiciar.

Reconstrucția Albaniei după cutremur

Angela Merkel s-a exprimat în repetate rânduri în favoarea aderării la Uniunea Europeană a Albaniei şi Macedoniei de nord. 

Luni, Merkel a amintit şi de cutremurul care a lovit Albania la sfârşitul lui noiembrie anul trecut şi a menţionat că la jumătatea lunii februarie va avea loc o conferinţă a donatorilor pentru a contribui la reconstrucţia ţării - efort pe care, a subliniat la rândul său premierul Edi Rama, Albania nu-şi permite să-l finanţeze singură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel