Adela Muntean, prefect: Primarul Sibiului, Astrid Fodor, încetare mandat

Primarul din Sibiu Astrid Fodor
Primarul din Sibiu Astrid Fodor

Adela Muntean, prefectul judeţului Sibiu a anunţat că a semnat ordinul de prefect prin care ia act de starea de incompatibilitate a primarului municipiului Sibiu. 

Prefectul judeţului Sibiu a declarat, în direct la Antena 3, că a semnat documentul prin care se ia act de încetarea mandatului primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, pentru incompatibilitate, situaţie constatată de către Agenţia Naţională de Integritate. 

"Lucrurile sunt foarte simple. Mi-a fost comunicat de către inspecţia de integritate din cadrul ANI raportul de evaluare a situaţiei de incompabilitate a doamnei primar Astrid Fodor, rămas definitiv, motiv pentru care următorul pas din punct de vedere legal a fost de a emite ordinul prin care am constatat încetarea de drept a mandatului primarului municipiului Sibiu. Chiar astăzi am semnat acest ordin. Eu ca prefect am această obligaţie legală şi nu am făcut decât să îndeplinesc această obligaţie de a emite ordinul prin care am constatat încetarea mandatului doamnei primar. Ordinul începe să-şi producă efecte din momentul în care este comunicat individual, este executoriu, există şi posibilitatea atacării sale în contencios", a declarat prefectul judeţului Sibiu. 

În replică, Astrid Fodor, primarul Sibiului, a declarat, la Antena 3: "Voi contesta acest ordin emis de doamna prefect şi în primă fază voi cere suspendarea lui şi aşteptăm primul termen. Motivele le voi explica în contestaţie. Eu acum am aflat, de două minute de ordinul doamnei prefect şi nu fac afirmaţii deocamndată. Nu discut acum motivele". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel