Adamescu dă statul în judecată pentru falimentarea Astra Asigurări

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, anunță că statul român va fi dat în judecată pentru 'falimentarea forțată' a Astra Asigurări, relatează hotnews.ro.

Acționarul majoritar al Astra Asigurări, The Nova Group Investments (TNG), firmă controlată indirect de omul de afaceri Dan Adamescu, a anunțat miercuri că 'urmează să dea în judecată statul român la un tribunal internațional de investiții".

"Statul român prin ASF și alte instituții a falimentat compania Astra. Singura șansă pentru a demonstra acest adevăr este un arbitraj în fața unei Curți de Arbitraj Internațional, motiv pentru care TNG a transmis Guvernului României o notificare la mijlocul lunii decembrie 2015", susține Alexander Adamescu, într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului citat, "statul român a ridicat în cele din urmă licența companiei de asigurări, în august 2015, forțând falimentul companiei Astra și cerând de asemenea falimentul ziarului România Liberă. Autoritățile române încearcă acum să dea vina, în întregime, pe membrii Consiliului de Supraveghere (non-executiv) al Astra și îi acuză exclusiv pe acționari ca fiind responsabili de falimentul companiei".

Statul român, acuzat că încearcă să preia România Liberă 

Totodată, Alexander Adamescu acuză că "statul român a luat hotărârea de a pune sechestru pe cele mai valoroase bunuri TNG, fără proces echitabil, în scopul exproprierii lor și a cerut falimentul ziarului România Liberă, în scopul preluării lui".

TNG estimează că "pagubele se ridică la mai multe sute de milioane de euro, în compensație pentru falimentarea Astra și sechestrarea mai multor active aparținând TNG din România".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel