Acuze grave pentru Plahotniuc cu două zile înainte de alegeri

Liderul Partidului Democrat este acuzat de spălare de bani pe filiera Rusia. Peste 600 de milioane de dolari ar fi fost transferate. 

Vladimir Plahotniuc, controversatul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), este suspectat că ar fi coordonat o operaţiune de spălare de bani în Rusia, valoarea prejudiciului fiind de aproape 600 de milioane de dolari, au anunţat autorităţile ruse, cu 2 zile înainte de alegerile din Republica Moldova.

"A fost confirmat că cetăţeni din Rusia şi Moldova au înfiinţat un grup infracţional internaţional cu scopul de a efectua operaţiuni ilegale în valută. Organizatorii acestei activităţi ilegale au fost Vladimir Plahotniuc şi Veaceslav Platon, care au cetăţenia rusă", a anunţat o reprezentantă a Ministerului de Interne de la Moscova.  

În perioada 2013-2014, membrii acestui grup infracţional au transferat valută din conturile unor entităţi legale de la Bank Zapadny şi Russkiy Zemelny Bank către conturi ale unor nerezidenţi deschise la BC Moldindconbank SA şi la alte organizaţii străine, sub pretextul vânzării de valută.

"În total, peste 37 de miliarde de ruble au fost transferate în afara Rusiei", a declarat Irina Volk, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Interne, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

Vezi și: PSD candidaţi europarlamentare 2019. Ţapardel: Ne-am bătut pentru România!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel