Acuze: Șeful OPC, amenințat de un patron de hotel

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat că în timpul controlului realizat la hoteluri din Eforie Nord, din portofoliul societăţii THR Marea Neagră SA, a fost supus unor presiuni psihice din partea unui administrator al companiei. Acesta l-ar fi ameninţat cu schimbarea din funcţie pentru intransigenţa manifestată în actul de control. 

"Azi am verificat împreună cu o echipă ce control complexul turistic Diana, Minerva şi Venus, din Eforie Nord, unităţi aflate în portofoliul de active ale societăţii comerciale THR Marea Neagră SA, şi pentru că la cele trei unităţi de cazare, clasificate cu două stele, pe care nu le merită, am dispus închiderea a peste 40 de camere şi a restaurantului-autoservire de la Hotelul Venus, pe care le-am putut verifica în baza normelor legale, directorul economic (...) m-a ameninţat cu schimbarea din funcţie în cel mai scurt timp, folosind un ton ameninţător, probabil în scopul de a mă intimida şi a mă determina să diminuez intransigenţa manifestată în actul de control, pe care-l coordonez din această funcţie" - a afirmat Constantinescu, scrie Agerpres.

Şeful CJPC Constanţa a precizat că în urma controlului efectuat marţi la Eforie Nord a acordat amenzi de aproximativ 27.000 de lei pentru obstrucţionarea verificărilor şi pentru condiţiile neconforme din cantina-restaurant Venus. 

"Este inimaginabil ce condiţii pot să ofere atât la cazare, cât şi la alimentaţie publică aceia pe care i-am controlat azi la cele trei hoteluri şi o unitate de alimentaţie publică ale THR Marea Neagră. Nu este uman să-ţi baţi joc de oameni şi să-i umileşti cu astfel de condiţii pentru care le închiriezi o cameră cu câte 100 de lei pe noapte la cazare şi să-i înjuri pe vecinii de la sud dacă oferă condiţii decente de banii ăştia. Toate camerele pe care le-am găsit deschise, peste 40, aveau aşternuturi, perne şi toate dotările vechi de peste 20 de ani. Mobilierul este de la sfârşitul anilor '80, miroase a mucegai şi urină înăuntru, nu au plase contra ţânţarilor la geamuri, tâmplăria este din lemn întreţinut cu ulei ars în loc de vopsea. Saltelele au miros persistent de mucegai iar pernele sunt umplute cu melană. Eu aşa ceva nu am mai întâlnit demult în circuitul turistic autorizat. Unitatea de alimentaţie publică autoservirea Venus are documentele în neregulă de peste 10 ani iar mizeria este la ea acasă şi acolo" - a afirmat şeful CJPC Constanţa. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel