Acuze de plagiat la Eurovision. Ascultă piesa incriminată

cascada
cascada

Piesa care urma să reprezinte Germania la Eurovision 2013 va fi supusă unui "audit muzical", după ce s-au incriminat anumite asemănări între cântecul "Glorious" al grupului Cascada și melodia premiată la competiția precedentă "Euphoria", interpretată de cântăreaţa suedeză Loreen.

Trupa Cascada, care va reprezenta Germania la Eurovision 2013, a fost acuzată de plagiat, piesa lor considerându-se că seamănă cu cea interpretată în 2012 de Loreen și desemnată câștigătoare a competiției.

Televiziunea publică germană (NDR), ce difuzează competiţia, a anunțat, luni, că un expert va verifica acuzaţiile, urmând ca rezultatele "auditului muzical" să fie comunicate.

"Producătorii (grupului pop) Cascada dezmint aceste acuzaţii", a precizat postul NDR, citat de Mediafax.

Melodia "Glorious" al grupului Cascada a fost ales, joi, de telespectatorii germani, dintre alte 12 piese candidate, pentru a reprezenta această ţară în concursul Eurovision, pe 18 mai, în oraşul suedez Malmö.

În comunicatul emis de postul NDR se arată că, "În fiecare an, există anumite tentative de destabilizare, prin scandaluri, a Eurovisionului şi a artiştilor care iau parte la concurs, acuzaţii de plagiat, fotografii şi alte aşa-zise dezvăluiri", subliniindu-se și faptul că ș"Euphoria", câștigătoarea concursului de anul trecut a fost la rândul ei acuzată că a plagiat cântece ale unor artişti precum David Guetta şi Rihanna, acuzaţii care s-au dovedit nefondate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel