Acuzaţii dure la adresa echipei de campanie a lui Donald Trump

Două grupuri de reformă a alegerilor din SUA au înaintat plângeri împotriva presupusului candidat republican la Casa Albă, Donald Trump, pentru că ar fi încălcat legislaţia electorală încercând să strângă fonduri de la politicieni străini, relatează DPA.

Cele două asociaţii civice, Democracy 21 şi Campaign Legal Center (CLC), au depus împreună o plângere la Comisia Electorală Federală, susţinând că echipa de campanie a lui Trump a trimis solicitări pentru strângerea de fonduri către mai multe adrese de email din străinătate.

În plângere se arată că un email de strângere de fonduri pentru Donald Trump a fost trimis câtorva zeci de politicieni proeminenţi din Islanda, Australia şi Marea Britanie.

Legislaţia din SUA interzice ca un străin să facă orice donaţie sau să ofere orice contribuţie în alegerile din SUA sau către comitetul vreunui partid politic. Este de asemenea ilegal ca un candidat să solicite sau să accepte donaţii de la cetăţeni străini.

"Donald Trump ar fi trebuie să ştie mai bine", a spus Paul Ryan, director executiv adjunct al CLC.

"Este simplu de înţeles că este împotriva legii să trimiţi email-uri pentru strângere de fonduri către membri ai unui guvern străin pe adresele lor oficiale de email şi, totuşi, exact asta a făcut Trump în mod repetat", a adăugat el, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel