Acuzații după focarul de la școala din București. ”Sindromul Orban” / ”Masă în școală de Sfântul Ion!”

Acuzații după focarul de la școala din București / Foto Pexels
Acuzații după focarul de la școala din București / Foto Pexels

Apar acuzații după ce nouă din zece persoane testate, contacți ai unuia dintre pacienții depistați cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR. Pacientul testat inițial lucrează într-o școală din Capitală.

Antena 3 a difuzat, duminică, un interviu cu o angajată a școlii, în cadrul căruia se precizează: „Pe 19 ianuarie, seara, după ora 21.00, am fost înștiințați printr-un mesaj că sunt mai multe cazuri de COVID în școală și să nu venim la școală. (...) Oamenii prezentau simptome. Directorul școlii a fost ultimul care s-a testat. (...) A primit un pachet din Anglia și a și dat o masă în școală de Sfântul Ion!”

Amintim că Direcția de Sănătate Publică București a luat mai multe măsuri. Una dintre măsuri vizează școala unde lucrează cei depistați pozitiv, mai exact aceasta a fost închisă, iar în data de 25 ianuarie se va realiza dezinfecție generală, inclusiv nebulizare.

De asemenea, au fost luate măsurile de izolare/carantinare pentru cazuri / contacții cazurilor.

Duminică, Ministerul Sănătății a anunțat, având in vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, că DSP MB a decis extinderea anchetei epidemiologice și au mai recoltat încă 11 probe la care se așteaptă rezultatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel