Acuzații de vrăjitorie în Republica Democrată Congo. Femeile în vârstă sunt linșate și arse de vii

Acuzații de vrăjitorie în Republica Democrată Congo. Femeile în vârstă sunt linșate și arse de vii   /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Acuzații de vrăjitorie în Republica Democrată Congo. Femeile în vârstă sunt linșate și arse de vii / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Cel puțin cinci femei au fost arse de vii, iar alte sute au fost linșate din cauza acuzațiilor de vrăjitorie.

Femeile în vârstă din estul Republicii Democrate Congo sunt ucise din cauza acuzațiilor de vrăjitorie. O femeie în vârstă de 67 de ani a fost bătută până a intrat în comă pentru acuzațiile de implicare în vrăjitorie.

De asemenea, o altă femei, Monica Muviya, ar fi fost atacată în propria casă din satul Kali din provincia Kivu de Sud de către un grup de tineri care au bătut-o până când s-a prăbușit și a intrat în comă.

Fiica ei, Annet Tabu, a spus: "Mama noastră a fost bătută de un grup de oameni care susțin că practică vrăjitorie. Au plecat, crezând că a murit. Am dus-o apoi acasă la fratele ei, la doi kilometri distanță, pentru a o trata."

Un ofițer de securitate din Kivu de Sud, locotenentul Keneth Longwa a declarat că a devenit obișnuit în această zonă ca tinerii să omoare femeile în vârstă, din cauza faptului că acestea ar practica vrăjitoria. El a menționat: „Vom efectua investigații și îi vom aresta pe cei implicați”.

Sute de femei din Congo sunt acuzate de vrăjitorie

Radio ONU din Republica Democrată Congo a raportat luni că Asociația Mass-media pentru femei din Kivu de Sud a înregistrat peste 320 de cazuri de femei acuzate de vrăjitorie în Kivu de Sud în perioada iunie-septembrie a acestui an.

Acesta spunea: "Acest lucru se traduce, potrivit acestei asociații, printr-un nou mod de violență împotriva femeilor, care se dezvoltă în mai multe teritorii ale provinciei. Femeile în vârstă sunt acuzate că practică vrăjitoria, sunt umilite și linșate până la moarte".

Acuzatorii sunt tinerii satului aflați sub influența așa-numitului sistem „Mujakaji”, care deseori atribuie moartea unui membru al satului acțiunii vrăjitorilor.

Asociația Femeilor din mass-media a menționat că doar pe teritoriul Kalehe din Kivu de Sud au fost înregistrate 114 acuzații, iar cinci dintre acestea au fost arse de vii. Altele, acuzate că sunt vrăjitoare, au fost duse la o destinație necunoscută de către unii membri ai grupului de miliție Raia Mutomboki.

Această asociație a cerut autorităților să ia măsuri pentru a opri această situație care ia amploare, scrie aa.com.tr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel