Acuzaţii de minciună la adresa lui Boris Johnson: Apărarea denunţă o motivaţie politică

Avocaţii fostului ministru de externe britanic Boris Johnson au denunţat vineri, în faţa Înaltei Curţi din Londra, drept ''motivate politic'' acuzaţiile conform cărora clientul lor a minţit în timpul campaniei pentru referendumul privind Brexitul, transmite AFP. 

Absent de la audiere, Boris Johnson a introdus un recurs pentru a împiedica urmărirea sa în justiţie, după ce un judecător de la tribunalul londonez din Westminster a decis, săptămâna trecută, să îl citeze în cadrul acestor acuzaţii privind fapte grave comise în timpul mandatului său de primar al Londrei. Data acestei convocări nu a fost deocamdată comunicată. Favorit la succesiunea premierului Theresa May, Johnson este acuzat că a minţit cu bună ştiinţă, când era primar al Londrei, atunci când a afirmat că Regatul Unit contribuie în fiecare săptămână cu 350 de milioane de lire sterline (400 milioane de euro) la bugetul Uniunii Europene.

Potrivit datelor Comisiei Europene, contribuţia netă săptămânală a Regatului Unit s-a ridicat la 135 de milioane de lire sterline (154 de milioane de euro) în perioada 2010-2014. Singura concluzie raţională care ar fi trebuit să fie luată (de judecător) este că aceste acuzaţii sunt motivate politic şi deci jignitoare, a pledat vineri avocatul Adrian Darbishire. Democraţia presupune un leadership responsabil şi onest din partea persoanelor ce ocupă funcţii publice, a spus Lewis Power, avocatul reclamantului, omul de afaceri Marcus Ball, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel