Acuzații de MALPRAXIS la un spital din Slatina. Un tată susține că bebelușul său a murit din cauza unui tratament inadecvat

foto Pexels
foto Pexels

Un bărbat acuză medicii unui spital din Slatina de malpraxis după ce bebelușul său nou-născut a murit. 

Tatăl unui nou-născut acuză medicii unui spital din Slatina de malpraxis după ce bebelușul a murit la două zile de la naștere. Potrivit lui, din cauza unui tratament neadecvat acordat de aceștia, plămânii bebelușului au cedat, fapt care a dus la decesul micuțului.

"Mă aflu acum la Spitalul din Slatina. Copilul meu a decedat aseară. În jurul orei 11:30 urma să ajungă echipa de intervenție din Câmpina sau Brașov, care trebuia să vină și să o ia de aici, să o transporte la o maternitate din București deoarece aici doctorii nu au avut ce trebuie și nu au știut să spună de la început. Au așteptat că copilul meu să decedeze.", a afirmat tatăl bebelușului mort, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.

Bărbatul susține că soția sa a născut în regim de urgență, prin cezariană.

"Pulsul copilului avea undeva la 180 de bătăi pe minut în burtică mamei, adică s-au gândit că trebuie neapărat scos prin cezariană. Am făcut cezariană. Doctora care a asistat - am fost cred că lunar la cabinetului dânsei - avem toate hârtiile, toate documentele la zi, copilul a fost sănătos.", a mai povestit bărbatul.

Explicațiile primite de la medici

"Doctora care a operat-o soție ne-a spus că datorită cordonului ombilical ar fi fost probleme de insuficiență respiratorie, motiv pentru care neonatologii au intubat-o ceea ce nu se face pentru că copilul nu avea plămânul dezvoltat. Trebuia o anumită substanță ...oxidat nitric, care se găsește numai la nivelul unităților din București, la nivel 3, nu nivel 2, cum suntem în Slatina. Greșeală lor că trebuia copilul dus de urgență (la București n.r) imediat ce a fost scos din mama. Nu trebuia copilul să stea două zile, să îi bage oxigen, să îi spargă plămânul", a declarat tatăl.

Bărbatul a declarat că îi va da în judecată pe medici. Conducerea spitalului nu a venit deocamdată cu o reacție pe marginea acestui caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel