Acuzaţie gravă a PSD la adresa directorului Tarom: Nu are studii şi a încheiat contracte păguboase

tarom
tarom

Partidul Social Democrat o acuză pe Ruxandra Brutaru, directorul companiei TAROM, că nu se ocupă îndeaproape de monitorizarea companiei şi atrage atenţia asupra lipsei studiilor acesteia în domeniu aeronautic.

PSD arată, într-un comunicat de presă, că situaţia neplăcută de pe aeroportul Otopeni, unde mai multe zboruri au fost anulate sau au avut întârzieri din cauza gheții formate pe avioane, s-a creat din cauza contractelor de întreţinere dezavantajoase pentru compania TAROM.

”Din cauza condiţiilor meteorologice, ploaie care îngheaţă, avioanele care au staţionat peste noapte pe aeroportul Henri Coandă s-au aflat în imposibilitatea de a decola, câteva au decolat cu întârzieri majore sau s-a dispus comasarea curselor. Astfel, miercuri, 1 decembrie 2010, de Ziua Naţională a României, TAROM, singura companie naţională de transporturi aeriene, a decis anularea a 47 de zboruri. Această situaţie gravă este cauzată de contractele de întreţinere dezavantajoase pentru compania TAROM, încheiate de actuala conducere, cu companiile prestatoare de servicii arondate aeroportului”, se arată în comunicat

Social-democraţii atrag atenția asupra ”neprofesionalismului” conducerii companiei aeriene și cataloghează incidentul drept unul specific lumii a 3-a.

”Departamentul pentru Transporturi şi Infrastructură ( departamentul din cadrul PSD- n.r) atrage încă odată atenţia asupra neprofesionalismului conducerii actuale a TAROM şi a contractelor păguboase încheiate cu terţii. Conducerea trebuie să explice de ce aceste servicii de mentenanţă au fost externalizate şi nu a fost dotat corespunzător serviciul tehnic sau alte servicii specializate, creând o situaţie similară celor din ţările din lumea a treia. De asemenea, conducerea trebuie să explice de ce se plătesc, cu sume foarte mari pentru perioada de criză prin care trece compania, nişte servicii de care nu beneficiază şi a căror lipsă duce la pierderi incomensurabile.”

De asemnea, PSD arată că Ruxandra Brutaru nu are studiile necesare de a conduce TAROM, invocând imposibilitatea ca aceasta să fi făcut masterul la vârsta de 20 de ani, pentru că ar fi însemnat că a terminat liceul la 16 ani.

”Despre studiile Ruxandrei Brutaru, actualul director al TAROM, este foarte greu să te pronunţi. Un master făcut între 20-21 de ani, după cum declara chiar ea şi 1 an şi 6 luni la un colegiu din Statele Unite, cu ce s-ar putea echivala oare? Se pare că aşa-zisele şcoli sunt foarte legate de producători de avioane cum ar fi Airbus (masterul este terminat fără a avea studii superioare, iar sediul instituţiei de învăţământ se află la Toulouse, acolo unde este şi sediul companiei Airbus). De asemenea, este foarte ciudat cum, o tânără, a absolvit facultatea la vârsta de 20 de ani şi, de aici, se naşte întrebarea la ce vărstă a absolvit liceul. Cumva la 16 ani?”, scrie într-un alt comunicat de presă, emis la 15 noimbrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel