Acuzații GRAVE: Ofițer SRI, MORT în arest. Ciutacu și Zară, reacții

Preşedintele Coaliţiei Românilor pentru Combaterea Corupţiei, Chris Terhes, a reamintit faptul că în 2007, procurorul Valentin Şelaru l-a reținut pe ofițerul SRI Sorin Crivăț pentru trafic de influență. Acesta a fost încarcerat în penitenciarul Codlea unde și-a găsit sfârșitul în condiții misterioase. Nimeni nu a elucidat modul în care a murit Sorin Crivăț. Familia sa a spus că înainte de a fi săltat de DNA, ofițerul SRI fusese într-o misiune secretă în Africa, iar acolo ar fi aflat informații compromițătoare despre persoanaje importante. La decesul acestui ofițer SRI a făcut referire și Alina Bica în fața judecătorilor, în 2015, chiar în fața lui Valentin Șelaru. Ea spunea, la acel moment, că vrea să fie eliberată pentru că nu dorește să aibă soartea lui Sorin Crivăț care și-a găsit sfârșitul în penitenciar doar pentru că ar fi vorbit despre SRI.

Nici până azi nu s-au clarificat circumstantele în care Sorin Crivăț a murit în arest, deşi, oficial, s-a comunicat că a decedat în urma unui stop cardio-respirator.

Jurnaliștii Ovidiu Zară și Victor Ciutacu au vorbit despre acest subiect.

"Cazul lui Sorin Crivăț va trebui redeschis în mod obligatoriu. Era şef al Corpului de Control al Ministerului Integrării Europene şi al structurii de securitate la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie din cadrul Ministerului Economiei. A avut o misiune destul de complicată. Avea, printre atribuții, rolul de a efectua controale cu privire la felul de aplicare a unor măsuri legale de protecție a informațiilor clasificate. De altfel, a fost arestat pentru o presupusă faptă de luare de mită într-un dosar în care făptuitorii acuzați de infracțiune fiscală de aproape 15 milioane de euro nu au fost arestați. Sorin Crivăț a fost arestat în 2006, apoi încarcerat la Codlea. La un termen al procesului său din 2007, Crivăț a prezentat o serie de documente din care reieșea că a fost ofițer acoperit. Apoi a fost găsit mort. SRI a negat că Sorin Crivăț ar fi fost ofițer acoperit, deși existau documente care arătau că el s-a deplasat în interes de serviciu în trei țări africane. (...) I s-a făcut autopsia, s-a spus că a murit de stop cardio-respirator, dar de fapt ar fi fost otrăvit de anumite persoane interesate. Acest caz trebuie redeschis. El avea documente prin care se arăta că anumite persoane oficiale au trădat interesele statului român", a zis Ovidiu Zară la România TV.

Victor Ciutacu a adăugat: "E ciudat că un om de 32 de ani a murit din cauza unui stop carrdio-respirator. Mai departe cred că Alina Bica și Valentin Șelaru pot să dea detalii despre acest caz. Pe de altă parte, Valentin Șelaru i-a spus Alinei Bica, la audiere, să nu îi povestească acest caz pentru că el știe mai bine. Dacă știe mai bine, poate ne lămurește și pe noi domnul Șelaru".

[citeste si]

Procurorul Şelaru este aceeaşi persoană care a emis mandatele de interceptare în cazul Alinei Bica, fosta şefă DIICOT, care anul trecut, în timp ce era în arest preventiv, se temea să nu aibă soarta lui Sorin Crivăţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel