Acuzații de malpraxis la Spitalul Județean din Suceava. Avocatul poporului a demarat o anchetă

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă, prin Biroul Teritorial Suceava, la Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou din Suceava, în legătură cu decesul unei femei în respectiva unitate sanitară. 

Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății.

În cotidianul Obiectiv de Suceava, din 8 ianuarie 2018, a fost publicat articolul „Grave acuzații de malpraxis la Spitalul Județean” în care se relatează că „un  tânăr din Suceava susține că și-a dus mama la Spitalul Județean, miercuri 3 ianuarie 2018, iar a doua zi seara, femeia a murit în spital fiindcă medicii n-ar fi tratat-o corespunzător; el declară că analizele arătau prezența virusului B și o glicemie mare, iar medicii ar fi lăsat-o întreaga noapte la ATI, „agățată de un aparat de insulină și de o pefuzie”.

Femeia avea peritonită

De fapt, autopsia a arătat că femeia avea peritonită; fiul pacientei decedate în spital afirmă că la internarea mamei sale i s-a făcut o ecografie abdominală și că ar fi fost necesară o intervenție chirurgicală de urgență.

Din cele relatate de mass-media rezultă că furnizorul de servicii medicale, în speţă Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, nu a respectat dispoziţiile imperative ale art.2 şi ale art.3 din Legea nr.46/2003 privind drepturile pacientului,care prevăd că „pacienţii au dreptul la îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate de care societatea dispune, în conformitate cu resursele umane, financiare şi materiale”și că „pacientul are dreptul de a fi respectat ca persoană umană, fără nici o discriminare”, în concordanţă cu prevederile Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, art.2, 3 şi 4 şi  Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale (Roma, 4.XI.1950), art.2”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel