EXCLUSIV  Actualități în transplantul renal, cu prof. dr. Adrian Covic, la ACADEMIA DE SĂNĂTATE

actualități în transplantul renal Foto: Freepick @WangXiNa
actualități în transplantul renal Foto: Freepick @WangXiNa

Prof. dr. Adrian Covic, directorul Programului de Transplant Renal de la Spitalul Clinic "Dr C.I. Parhon" din Iași, a fost invitatul zilei la ACADEMIA DE SĂNĂTATE.

 

"Astăzi îl avem ca invitat pe domnul profesor doctor Adrian Covic, de la UMF "Grigore T. Popa" din Iași, șeful Clinicii de Nefrologie de la Spitalul Clinic "Dr C.I. Parhon" din Iași.

Ne-am propus să abordăm problema transplantului de organe, începând cu transplantul renal, domnul profesor Covic coordonează de ani de zile Programul de Transplant Renal din Iași și în același timp va fi președintele Congresului Romtransplant din acest an, care se va desfășura în toamnă, la Iași.

În context, aș vrea să discutăm puțin despre problemele nou apărute odată cu războiul din Ucraina și numărul mare de refugiați cu care se confruntă Moldova de Nord în momentul de față, inclusiv centrul Universitar Iași, care poate să includă și pacienți transplantați, care au nevoie de  îngrijire permanentă, de imunosupresie permanentă, de monitorizare... deci sunt niște pacienți care ar trebui să se afle tot timpul sub supraveghere medicală", a explicat prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate.

În cadrul emisiunii, cel doi specialiști, vor dezvălui, de asemenea, care sunt actualitățile în transplantul renal.

Emisiunea va fi transmisă luni, 7 martie 2022, de la ora 11.00, simultan pe paginile de Facebook și canalele de Youtube, ale DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel