Actriţa Stormy Daniels depune mărturie într-o anchetă împotriva lui Donald Trump

Donald Trump FOTO AGERPRES
Donald Trump FOTO AGERPRES

Actriţa Stormy Daniels, celebră din filmele pentru adulţi, a anunțat că dorește să depună mărturie într-o anchetă împotriva președintelui Donald Trump. 

Actriţa de filme pentru adulți Stormy Daniels a anunţat marţi că este gata să depună mărturie în faţa Congresului SUA, în contextul informaţiilor că democraţii din Camera Reprezentanţilor se pregătesc să îl ancheteze pe preşedintele Donald Trump privind rolul acestuia în cumpărarea tăcerii vedetei şi a unei alte femei, înaintea alegerilor din 2016, semnalează Reuters.

"Nu mă tem să mă aflu sub jurământ, fiindcă am fost şi voi fi cinstită. Să vină!" a scris Daniels - al cărei nume real este Stephanie Clifford - într-un mesaj pe Twitter.

Surse ale Reuters au confirmat că Comisia Juridică a Camerei Reprezentanţilor intenţionează să preia ancheta de la procurori şi să afle detalii despre plata celor 130.000 de dolari primiţi de actriţă din partea lui Trump, în schimbul confidenţialităţii presupusei lor relaţii sexuale din 2006. Audierile ar putea avea loc luna viitoare, a declarat ziarului New York Daily News o persoană informată despre subiect. Ancheta congresmenilor va avea loc în cadrul unei investigaţii mai ample despre presupuse infracţiuni comise de Trump şi al unei posibile decizii de a-l suspenda pe preşedinte, susţin surse a căror identitate nu a fost dezvăluită de agenţia de presă citată.

Comisia își va relua activitatea săptămâna viitoare

Comisia, controlată de Partidul Democrat, îşi va relua activitatea săptămâna viitoare, când începe sesiunea Congresului, şi va ancheta şi plata a 150.000 de dolari către Karen McDougal, fost model Playboy. Ca şi Daniels, aceasta susţine că a primit banii înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA, pentru a nu dezvălui o relaţie cu Trump.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Juridice a refuzat să comenteze eventualitatea unei decizii de a accepta oferta vedetei de a depune mărturie. Nici McDougal nu a răspuns unor întrebări trimise prin e-mail despre disponibilitatea ei de a compărea în comisie.

Fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen, a fost condamnat la trei ani de închisoare după ce a recunoscut că a comis infracţiuni privind finanţarea campaniei electorale, legate de cumpărarea tăcerii celor două femei. Procurorii din New York au închis dosarul în iulie fără a inculpa vreun suspect pentru utilizarea fondurilor de campanie, deşi unele documente prezentate în instanţă îi implică pe preşedinte şi pe alţi făptuitori, printre care David Pecker, managerul general al corporaţiei American Media, în schema de plăţi ilegale.

Speculații din partea unor juriști

Decizia de a nu formula acuzaţii oficiale a provocat speculaţii din partea unor jurişti că Trump ar putea fi protejat de politici tradiţionale ale Departamentului de Justiţie, conform cărora preşedinţii în exerciţiu nu pot fi inculpaţi.

Comisia Juridică a Camerei Reprezentanţilor, condusă de democratul Jerry Nadler din New York, a indicat că este interesată în anchetarea cumpărării tăcerii înainte de alegerile din 2016. În martie, comisia a cerut să îi fie prezentate orice documente legate de plăţile efectuate de Pecker şi de Dylan Howard, colegul său din conducerea American Media.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel