Actorul Tudor Chirilă, foc și pară pe CSM, după excluderea lui Cristi Danileț din magistratură

foto: captură video Tudor Chirilă/Facebook
foto: captură video Tudor Chirilă/Facebook

Muzicianul și actorul Tudor Chirilă a completat lista celor care au reacționat la decizia CSM de a-l exclude din magistratură pe judecătorul Cristi Danileț. 

Cristi Danileț a fost exclus din magistratură prin decizia CSM, în urma filmulețelor pe care le postează pe rețelele sociale, în special pe TikTok. Decizia poate fi atacată de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Citește aici despre subiect: CSM l-a EXCLUS din magistratură pe judecătorul Cristi Danileț, din cauza TikTok-ului: Într-un filmuleț tai gardul viu, în altul curăț o piscină

Artistul Tudor Chirilă nu a ezitat să-l apere pe judecătorul Cristi Danileț, în fața acestei situații surprinzătoare. Însuși ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a afirmat că CSM a riscat cu această decizie

”Ce s-a întâmplat cu Cristi Danileţ este mizerabil și absurd.” consideră Tudor Chirilă, care continuă: ”Absurdă este motivarea, cum că filmulețele de pe Tik Tok în care face pe grădinarul aduc atingere profesiei sau demnității de magistrat.”

El amintește că judecătorul Cristi Danileț a fost, în schimb, ”foarte vocal împotriva Ordonanței 13 și a modificărilor legilor justiției care au scos sute de mii de oameni în stradă începând cu 2017.”, acesta fiind un argument al actorului în defavoarea deciziei CSM. 

”Ceea ce mi se pare la fel de important e că omul a redactat împreună cu alți colegi un manual de educație juridică și s-a luptat ca educația juridică să fie predată în școli, ceea ce s-a aprobat în Parlament anul ăsta. Adică a militat pentru niște adulți mai responsabili care să-și cunoască drepturile și îndatoririle de cetățeni” continuă Tudor Chirilă, în susținerea judecătorului exclus, prin decizia CSM.

Stupoare, însă! El dă vina pe Laura Vicol pentru această excludere, pe care o și atacă de altfel, pentru profesia sa de avocat, considerând că ”sancționarea” lui Cristi Danileț ”trebuie privită” și-n această cheie. Tudor Chirilă mai înregistrează un derapaj, în susținerea sa, afirmând că ”cine nu va juca după muzica mafiei, va avea probleme.” Actorul generalizează scriind că este ”un avertisment pentru toți magistrații.”

Atacurile și acuzațiile lui Tudor Chirilă continuă într-o notă pe care artistul și-o asumă, prin postarea publică de pe pagina sa oficială de Facebook. El încheie cu o lozincă uzată: ”PSD și PNL, ace(e)ași mizerie”.

În final, decizia CSM va fi analizată și judecată într-o instanță, ÎCCJ, care va decide dacă va confirma motivarea deciziei de excludere sau nu, nu e proces în piața publică, unde, articole de drept și de demnitate judecătoarească să fie analizate de actori sociali ai altor profesii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel