Actorul Ștefan Sileanu, cunoscut pentru rolul lui Vlad Ţepeş, a murit

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Actorul Ștefan Sileanu a murit, astăzi, la vârsta de 80 de ani, după ce a suferit un infarct.

Actorul Teatrului Nottara, cunoscut pentru rolul lui Vlad Ţepeş, va fi incinerat luni. "A fost dorinţa tatălui meu să fie incinerat", a declarat, pentru "Adevărul", fiica sa, Ana Sileanu. Ştefan Sileanu s-a născut pe 15 noiembrie 1939 în comuna Cislău, judeţul Buzău.

A debutat în anul 1965. A jucat teatru la Teatrul Naţional din Târgu Mureş şi la Teatrul Nottara din Bucureşti. În 1979 a jucat rolul titular în filmul istoric "Vlad Ţepeş" în regia lui Doru Năstase. Filmul a fost produs de Casa de Filme 5 sub direcţia lui Dumitru Fernoagă şi realizat în Centrul de Producţie Cinematografică Bucureşti. A avut un hobby important, pictura, având de-a lungul anilor câteva expoziţii personale.

Actorul absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale" în 1965. A început şi Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu", dar a renunţat după doi ani. A jucat la început la Cluj şi la Târgu Mureş, apoi, din 1976, la Teatrul Nottara din Bucureşti, unde şi-a desfăşurat cea mai mare parte a carierei artistice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel