Actorul francez Jean-Pierre Bacri a murit de cancer la vârsta de 69 de ani

Actorul francez Jean-Pierre Bacri a murit de cancer la vârsta de 69 de ani
Actorul francez Jean-Pierre Bacri a murit de cancer la vârsta de 69 de ani

Actorul şi scenaristul francez Jean-Pierre Bacri a decedat luni din cauza unui cancer, la vârsta de 69 de ani, a indicat pentru AFP agenta acestuia, Anne Alvares-Correa. 

Scenaristul peliculelor Smoking/No Smoking, Un air de famille, On connaît la chanson şi Le Goűt des autres, care i-au adus premii Cesar la categoria cel mai bun scenariu, alături de Agnes Jaoui, partenera sa din 1987 până în 2012, a primit de asemenea trofeul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru On connaît la chanson.

Personalitate a teatrului şi a cinematografului francez, Jean-Pierre Bacri ocupă un rol privilegiat în amintirea publicului pentru rolurile sale de anti-eroi arţăgoşi şi deziluzionaţi, dar profund umani. S-a născut în 1951 în localitatea de astăzi Bou Ismail, din Algeria. La începutul anilor 1960, a emigrat alături de familia sa la Cannes în timpul Războiului din Algeria. Ulterior, s-a mutat la Paris, unde a studiat la celebra şcoală de teatru Cours Simon, potrivit DPA.

Talentul său a strălucit alături de Agnes Jaoui, pe care a cunoscut-o în 1987 pe scenă, cu prilejul piesei Aniversarea, de Pinter. Împreună cu aceasta, a scris mai multe piese de teatru. Foarte rapid, familia Jacri, aşa cum îi supranumise regizorul francez Alain Resnais - şi-au pus laolaltă umorul acid şi spiritul de observaţie pentru a scrie la patru mâini.

Prima lor piesă, Cuisine et dépendances (1992), a devenit rapid un succes şi a fost adaptată pentru cinema în filmul Un air de famille (1996), scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel