Activitatea TVR, blocată. Un scandal de proporții zguduie Televiziunea Română: Șefa instituției FUGE

TVR foto Facebook
TVR foto Facebook

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind cere, în regim de urgență, deblocarea situației din TVR, prin demiterea Doinei Gradea din funcția de președinte-director general. 

Au părăsit sala în semn de protest 

 

”Două ședințe consecutive ale Consiliului de Administrație s-au încheiat înainte să înceapă. Dacă ieri, o parte din membrii CA au părăsit sala în semn de protest pentru că președintele-director general al Societății Române de Televiziune, Doina Gradea, încalcă legea si refuză să pună pe ordinea de zi solicitarea membrilor CA privind atragerea răspunderii sale din cauza managementului defectuos, astăzi, 18 decembrie 2020, istoria s-a repetat. De această dată, Doina Gradea a refuzat cu vehemență să supună la vot introducerea pe ordinea de zi a aceleiași propuneri. Oricâte argumente legale au adus membrii CA, că se încalcă legea și Regulamentul CA, șefa TVR s-a comportat ca și cum instituția ar fi propriul SRL cu administrator unic. În consecință, majoritatea membrilor Consiliului de Administrație a refuzat să voteze Ordinea de zi stabilită de Doina Gradea după bunul său plac, drept urmare ședința a fost închisă.” arată un comunicat de presă al sindicatului. 

Se cere demiterea de urgență a Doinei Gradea

 

”Prin această atitudine, Doina Gradea a pus interesul personal deasupra interesului Televiziunii Române, blocând practic funcționarea întregii instituții publice. Având în vedere iresponsabilitatea de care a dat dovadă șefa TVR, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind solicită Parlamentului României să intervină de urgență și să deblocheze situația creată, prin demiterea de urgență a Doinei Gradea din funcția de președinte-director general al Societății Române de Televiziune. Amintim că motivul acestor decizii fără precedent îl reprezintă managementul defectuos care a dus la prejudicierea instituției, constatat prin Raportul Curții de Conturi nr. XI/40636/C.G.S./12.09.2019 și prin Procesul - verbal de inspecție încheiat la data de 26.10.2020, emis de Ministerul Finanțelor Publice - Direcția Generală de Inspecție Economico-Financiară (D.G.I.E.F.)” mai arată sursa citată. 

Fapte de natură penală? Vor fi depuse plângeri la DNA

 

”Precizăm că inspectorii de control au constatat prejudicii și abateri grave care îndeplinesc elementele constitutive ale răspunderii civile, precum și ale răspunderii penale. Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu MediaSind TVR au transmis opiniei publice, dar și membrilor CA încă din data de 12 noiembrie 2020 o informare cu titlul- Ministerul Finanțelor descoperă fapte de corupție în derularea unui contract în valoare de 18 849 600 euro, pentru transmiterea prin satelit a programelor Televiziunii Române! -  în care a semnalat faptul că, în urma controlului, conducerea TVR este acuzată de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată precum și de mai multe încălcări ale dispozițiilor legale! Mai mult, președintele-director general, Doina Gradea, este acuzată că a plătit din fonduri publice, fără bază legală și/sau contractuală, suma de 1 062 634,98 lei! – se mai arată în Procesul Verbal al inspectiei! Conform aceluiași PV de inspecție, Ministerul Finanțelor va sesiza organele de cercetare penală! Totodată, în scurt vor fi depuse mai multe plângeri penale la DNA împotriva celor acuzați de fapte de corupție de către controalele inspectorilor, dar și împotriva celor din Consiliul de Administrație și Comitetului Director care au girat, prin vot, acest management defectuos.” conform poziției citate. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel