Activitatea economică în zona euro, la cel mai ridicat nivel

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Activitatea economică în zona euro a înregistrat, în luna februarie, cel mai semnificativ avans de la criza datoriilor. Aprecierea vine pe fondul creșterii exporturilor.

Indicatorul care măsoară activitatea în industrie și sectorul serviciilor în zona euro - Composite Purchasing Managers (PMI)- a crescut în februarie la 55,4 de puncte, de la 55,2 puncte luna precedentă, potrivit estimărilor realizate de compania Markit, citate de Agerpres. Este cel mai ridicat nivel din aprilie 2011, datorită deprecierii euro, majorării comenzilor noi și a creșterii încrederii oamenilor de afaceri. Analiștii se așteptau la un declin ușor în februarie, până la 55,1 puncte.

Datele arată o creștere a activității economice în toate marile economii din zona euro, cel mai ridicat nivel fiind înregistrat în Olanda, Austria și Germania. De asemenea, evoluția noilor comenzi pentru export a înregistrat, în februarie, cel mai ridicat nivel din aprilie 2011, urcând la 55,5 puncte, de la 55,2 puncte în ianuarie.

Producătorii din zona euro raportează cel mai solid nivel al producției și al creșterii comenzilor în aproape șase ani, ceea ce indică o redresare robustă a economiei, a declarat economistul șef al IHS Markit, Chris Williamson.

Datele arată că economia zonei euro va înregistra o creștere de 0,6% în primul trimestru din 2017, față de un avans de 0,4% în ultimele trei luni din 2016.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel